El Morral de Cabrafeixet

Per poder fer aquest bonic cim, caldrà que anem fins al Perelló, a la comarca del Baix Ebre, i agafar la carretera en direcció a Rasquera. Un indicador ens marcarà les Pintures rupestres de Cabrafeixet, que és el punt de sortida de l’excursió d’avui.

Per arribar-hi haurem de fer uns quants quilòmetres en cotxe per una pista de terra que, amb compte, es pot fer amb un de qualsevol tipus, però si és una mica alt, millor.

Des de l’aparcament podem fer una ruta semicircular. Podem començar seguint l’itinerari que ens portarà fi ns a la balma on hi ha les pintures rupestres, que estan protegides per una tanca.

Aquest itinerari després continua cap a tres coves o balmes més, entremig d’un paisatge rocós molt bonic. Només ens cal seguir les indicacions de la Cova Mallada.

Finalment arribem a la cruïlla amb el GR (marques vermelles i blanques). Si el seguíssim cap a l’esquerra, faríem cap a l’aparcament en un no res. Però com que volem pujar cap al Morral de Cabrafeixet, anirem cap a la dreta. Un pal indicador ja ens avisa que el desnivell és pronunciat.

Pel camí, doncs, ens podem anar aturant per bocabadar-nos davant el racó que conformen el barranc de les Nines i les cingleres del Morral de les Nines. Arrbem a un coll amb una piqueta senyalitzadora de la UEC. El GR segueix cap a l’esquerra, per endinsar-se cap a la feréstega Serra del Boix.

Aquest cop, però, ens hem posat un objectiu fàcil, el Morral de Cabrafeixet i, per tant, anirem cap a la dreta. Arribar fins al cim, després de la pujada que hem fet, ens semblarà gairebé pla.

Les vistes des del Morral, abocat sobre el Pla del Burgar, són impressionants, tant cap a mar, com cap a terra endins. La tornada la farem pel mateix camí fi ns arribar a la cruïlla amb l’itinerari de la Cova Mallada. Ara bé, aquest no cal que el repetim. Si seguim les marques del GR, arribarem a l’aparcament sense fer tanta volta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.