El Museu de la Vida Rural organitza tres activitats familiars per Setmana Santa i amplia els seus horaris

El Museu de la Vida Rural organitza tres activitats familiars per Setmana Santa i amplia els seus horaris

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla ha programat tres activitats pensades per a un públic familiar per aquest cap de setmana de vacances de Setmana Santa. Dissabte tindran lloc una nova edició de la proposta “Cultura ecològica per a famílies”, una visita guiada a l’exposició Només d’anada i el cinefòrum Binta i la gran idea. A més, el museu ampliarà els horaris i obrirà cada dia de la setmana de 10.30 a 18.30 h i dilluns de Pasqua al matí.

Dissabte 3 d’abril a les 10.30 h, les famílies podran descobrir la cultura ecològica gràcies a una de les propostes singulars de l’MVR. Primer, es farà una visita al museu explicant, a través del joc, la interacció i dinàmiques artístiques, com vivien i treballaven els nostres avis i àvies en el món rural. Els participants també s’endinsaran en el nou hort i jardí etnobotànic del Museu per entendre com es conreen alguns aliments de manera ecològica i sostenible. Després, l’activitat continuarà guiats per Drac Actiu que descobrirà a grans i a petits el món de les abelles amb un taller didàctic que acabarà amb un tast de mel acabada de recol·lectar.

Activitats al voltant de l’exposició Només d’anada

D’altra banda, també dissabte, a les 11 h s’ha programat l’última visita guiada a l’exposició Només d’anada de Piero Sacchetto. La sessió dinamitzada per Còdol Educació està adreçada a adults amb infants i convida als participants a reflexionar sobre les migracions. Només d’anada és una coproducció del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, a cura d’Eulàlia Bosch. La mostra es podrà veure fins al pròxim 5 d’abril, per tant, aquests dies són l’última oportunitat per visitar l’exposició a l’Espluga de Francolí.

El mateix dissabte a les 17 h i en el marc també de l’exposició Només d’anada es projectarà el curtmetratge Binta i la gran idea, escrit i dirigit per Javier Fesser, que qüestiona quins són els valors essencials que fan viable la vida al planeta. Seguidament, es desenvoluparà un taller i un cinefòrum per a públic familiar que ens permetrà replantejar la nostra cosmovisió del món i crear relats que ens facin sentir que som part d’una ciutadania global.

El desenvolupament de totes les activitats es realitzarà atenent als protocols de seguretat i prevenció adoptats per l’organització davant de la COVID-19. És per aquest motiu que per participar en cadascuna d’elles cal fer reserva o adquirir les entrades prèviament a la web del Museu de la Vida Rural o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.

Finalment, cal destacar que el Museu de la Vida Rural, situat a l’Espluga de francolí (Conca de Barberà) amplia els seus horaris coincidint amb la Setmana Santa. Divendres, dissabte i diumenge romandrà obert de 10.30 a 18.30 h i dilluns 5 d’abril ho farà de 10.30 a 14 h.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.