El Museu dedica una exposició a Pere Caselles

Aquest dijous 8 de novembre, a les 19:00 h, s’obrirà al públic una exposició al Museu de Reus de la plaça de la Llibertat titulada “Pere Caselles, arquitecte”.

La mostra està comissariada pel també arquitecte reusenc Anton M. Pàmies Martorell i s’emmarca en els actes d’homenatge organitzats per l’Ajuntament de la ciutat en el marc de la commemoració de l’Any Caselles.

L’exposició la inaugurarà l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i compta amb la Diutació de Tarragona. Ha estat possible gràcies a la col·laboració dels familiars de Pere Caselles, i de moltes altres persones, entitats i institucions, tant públiques com privades, i es podrà visitar fins al dia 19 de gener de 2019.

Pere Caselles i Tarrats (1864-1936) va exercir com a arquitecte municipal de la seva ciutat natal entre 1891 i 1930, un llarg període que li va permetre influir directament en el curs de la política urbanística local en un moment en què la puixança econòmica de Reus es va traduir en la construcció d’un gran nombre d’edificis tant privats com públics. Es tracta d’un gran nombre d’edificacions (habitatges, escoles, espais industrials, equipaments municipals…) que seguien les darreres tendències que marcaven els corrents modernista i noucentista i moltes de les quals tenen l’empremta de l’arquitecte reusenc.

L’exposició consta de diferents apartats, en què es descriuen la biografia del personatge, la tasca dels industrials i col·laboradors, les obres públiques, els equipaments de promoció privada, els edificis fabrils, els masos d’estiueig i les obres i projectes a fora de Reus.

1.5/5 - (15 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.