El nou projecte de Creu Roja Salou, CRAJEC, ofereix tallers lúdics i pedagògics a infants de 6 a 8 anys

Salou i El Vendrell són les dues localitats on es desenvolupen, sota la iniciativa de Creu Roja Joventut 

Una dotzena de nens i nenes de Salou hi assistirà els dissabtes, de forma alterna, i seran dirigits per vuit voluntaris voluntàries de l’entitat

A la visita al local del Parc de la ciutat hi han assistit la regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez; el regidor delegat de Serveis Socials, David González; el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; a més de Marina Peláez i Loli Otón, representants de Creu Roja

Cada dissabte, fins el 26 de juny, grups de 6 nens i nenes participaran en tallers didàctics que tenen un rerafons social, a partir d’iniciatives lúdiques i pedagògiques

L’alcalde Pere Granados ha visitat aquesta tarda de dissabte el local de Creu Roja, situat al Parc de la Ciutat, per conèixer el nou projecte que Creu Roja Joventut ha engegat a Salou, conegut com Crajec. Es tracta de la unió de diferents esplais, i a la província de Tarragona ho duen a terme El Vendrell i a partir d’avui, també, el municipi salouenc.

A l’encontre hi ha assistit la regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez; el regidor delegat de Serveis Socials, David González; el regidor de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hèctor Maiquez; i el regidor de Serveis Culturals i Relacions Ciutadanes, Xavier Montalà. Per part de Creu Roja, hi han estat presents Marina Peláez, referent de Creu Roja Salou, i Loli Otón, referent de Creu Roja Joventut Salou; i diversos voluntaris de l’entitat.

El projecte té com a objectiu oferir una programació social, lúdica i pedagògica amb nens i nenes de 6 a 8 anys, que cada dissabte, repartits en grups de matí o de tarda, assistiran al local de Creu Roja a Salou per participar en tallers i jugar, tot aprenent formes de relacionar-se amb l’entorn i les persones, tenint en compte valors elevats com el respecte al medi ambient, el respecte per la salut individual, la compra sostenible, la cura per l’estalvi de l’aigua, la perspectiva de gènere, la pau, la cultura, les desigualtats, etc.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha felicitat els voluntaris i voluntàries de Creu Roja Salou i els ha encoratjat a “continuar amb les labors nobles i les iniciatives per ajudar les famílies vulnerables de Salou que tenen fills i filles petits, i que són derivades a l’organització solidària a través de Serveis Socials de l’Ajuntament”.

Per la seva banda, la regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha posat en valor l’esperit altruïsta del cos de voluntariat de Creu Roja, que “té ganes de participar i d’engegar projectes solidaris per ajudar les persones en situació de vulnerabilitat al nostre municipi”.

El regidor delegat de Serveis Socials, David Gonzalez, ha qualificat com de “molt bona, la feina que Creu Roja està duent a terme al municipi, en el sentit que ofereixen serveis complementaris a la tasca que es duu a terme des de la regidoria de Serveis Socials”.

Els tallers duraran fins el 26 de juny i es financien, de moment, amb fons propis de Creu Roja Local Tarragona, segons ha explicat Loli Otón. El cost del servei del Crajec són 35 euros anuals per a cada participant. A curt termini, l’entitat espera poder trobar finançament i poder ampliar el nombre d’assistents als tallers, que actualment són 12.

Per la seva banda, Marina Peláez, ha qualificat molt positivament l’actitud proactiva dels voluntaris i voluntàries, que han donat suport a l’impuls d’aquests tallers a Salou i on 8 dels quals hi participen directament.

Els tallers duraran dues hores els dissabtes, de 10 a 12 al matí; i de 16.30 a 18.30 h, a la tarda, en dies alterns.

El material que faran servir els infants serà d’ús individual, ateses les circumstàncies de pandèmia. Quan finalitzin els tallers al juny se’l podran endur a casa.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.