El Parc de Nadal torna del 27 de desembre al 4 de gener amb una edició dedicada a la Mediterrània

El Parc de Nadal de Reus torna enguany del 27 de desembre al 4 de gener a Fira Reus amb una edició dedicada a la Mediterrània. El Parc de Nadal de Reus s’ha consolidat com una organització de ciutat. L’organització correspon a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA, que s’encarrega de la logística, muntatge i coordinació de les entitats, institucions, organismes i empreses que hi participen. L’edició d’enguany ocupa la totalitat de l’espai cobert a Fira Reus, més de 6.000 m2.

En els últims anys s’han consolidat les dates i els horaris d’obertura. El parc obre del 27 de desembre al 4 de gener, de 15:00h a 21:00h, a excepció del dia 31 de desembre amb tancament a les 20:00h. L’1 de gener el parc està tancat.

L’aposta municipal per fer del Parc un espai familiar, d’oci actiu, lúdic i educatiu compta amb la complicitat de les 44 entitats que aquesta edició hi seran presents, i que configuren un mosaic molt representatiu de la societat civil de la ciutat, entitats esportives, de lleure, culturals, festives i de veïns.

El degà dels parcs de Nadal del Camp de Tarragona celebrarà l’edició número 38 d’aquesta organització, que va néixer l’any 1979 de la mà de la Jove Cambra Internacional de Reus, en el marc del declarat per l’UNESCO el 1979, any Internacional de d’Infància.

La Mediterrània un mar de cultures
La Mediterrània és l’eix temàtic proposat als participants del Parc. Un eix transversal que vincula la capitalitat de Reus de la Cultura Catalana amb altres valors de la ciutat altres com la pau, la solidaritat o l’esport. Àmbits que es trobaran reflectits tant en les activitats desenvolupades als diferents espais de Parc com en les cercaviles pel Parc, com les activitats programades al Teratret.

La presencia institucional i la vinculació de diferents espais patrocinats per empreses que volen lligar el seu nom a un Parc que vol atendre a l’infància i a la família amb propostes divertides i entretingudes completen una oferta per omplir tota una tarda d’activitats.

La ludoteca infantil, els tallers, les activitats esportives omplen majoritàriament els espais del Parc, un total de 78, que complementats amb les actuacions, cercaviles i la zona d’atraccions exteriors suposen una variada i amplia oferta.

Un parc solidari
El parc de Nadal també te finalitat solidària, en concret aquesta edició dos projectes solidaris tenen cabuda al Parc un de la mà de la Fundació Noelia amb la recollida de taps en benefici de la recerca de la malaltia de la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI, una manifestació de solidaritat que en les últimes setmanes ha tingut una forta presencia a la Ciutat i on els participants del Parc podran portar els seus taps solidaris i entrar en el sorteig de una sortida familiar a la neu per deferència de esquiades.com.

L’altra acció és una iniciativa de Càmping Serra de Prades que repetirà presencia al nostre Parc de Nadal i que aprof¡tarà l’esdeveniment per donar a conèixer i promocionar la fundació Jeb Andrews www.jebandrews.fundation, una fundació que mitjançant la musica lluita per la recerca de recursos destinats a els nens afectats pel càncer i donar suport a les famílies per l’acompanyament davant aquesta terrible malaltia.

Preus
El Parc no ha augmentat els preus de les entrades: el preu de l’entrada diària és de 5 euros, i dóna l’opció de la compra del bonus 5 per 22 euros, el bonus 10 per 40 euros i els tradicionals descomptes per famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb minusvalidesa i Carnet Jove.

Horaris
El Parc obrirà les portes el diumenge 27 de desembre fins el diumenge 4 de gener, en horari de 15:00h a 21:00 hores, excepte el 31 de desembre que tancarà a les 20:00h i l’1 de gener que romandrà tancat.

Transport
Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 3 de gener. El 31 de desembre, quan el Parc tanca abans, l’últim servei de la línia serà a les 20:17h.

Inauguració
El Parc obrirà portes el dimarts dia 27 a la tarda i la inauguració oficial serà a les 18:30h, que anirà a càrrec de. Josep Andreu President de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Els nens somnien la seva ciutat
La Participació Ciutadana, com altres formes de compromís cívic amb la ciutadania, requereix un llarg procés d’ensenyament-aprenentatge que s’inicia des de petits a la família, a l’escola i al municipi. La seva promoció, a més d’un dret és una oportunitat per a l’enfortiment dels vincles comunitaris, la millora de la convivència i la cohesió social. És per això que, durant el Parc de Nadal la regidoria de Participació Ciutadania i Transparència vol donar l’oportunitat a que tots els nens i nenes d’una manera divertida, constueixin el seu atrapasomnis, de que ens diguin allò que més els hi agradaria per la seva ciutat en forma de somni i ens ho puguin explicar com si fossin regidors/es.

Es crea també un espai de participació per les persones adultes on podran participar donant la seva opinió sobre el parc. Una vegada fet l’anàlisi podrà servir per millorar amb totes les aportacions el proper any. També se’ls anima a registrar-se al registre ciutadà municipal per poder estar informats d’allò que més els interessa i puguin prendre en part dels processos participatius de la ciutat. “

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.