El Passeig de la Boca de la Mina incorpora l’activitat teatralitzada ‘Poeta de l’aigua’ adreçada a famílies i persones amb diversitat funcional

Per tal d’acostar-se a la riquesa natural del passeig de la Boca de la Mina des de la poesia i l’experiència dels sentits, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient ha incorporat a la proposta de Rutes de l’Aigua del Passeig de la Boca de la Mina l’activitat teatralitzada “Poeta de l’Aigua”. Una ruta guiada inclusiva, adreçada a les persones amb diversitat funcional i al col·lectiu familiar. El tret de sortida de l’activitat s’ha fet aquest matí amb dos grups d’alumnes del col·legi públic d’educació especial Alba de la Diputació de Tarragona a Reus i el Centre d’Educació Especial Font del Lleó.

La visita s’inicia a la Font del Lleó, un dels punts d’interès més emblemàtics del passeig, i fa parada en diversos punts vinculats a l’element aigua i que evoquen als sentits. Els grups, són acompanyats per un dinamitzador/a que recorre el passeig fins a arribar a la Boca de la Mina, aturant-se en els punts d’interès, descrivint-los i recitant un poema sobre la natura en cadascun d’ells.

Les Biblioteques Municipals de Reus han participat en el projecte facilitant la recerca i selecció de poemes d’autors reusencs relacionats a la temàtica de la natura que es fan servir en aquestes visites.  

Cada punt d’interès es vincula a un dels cinc sentits, que s’estimulen mitjançant una dinàmica particular en cada cas. Així, la Font del Lleó es vincula amb el sentit de l’oïda, el Clor Vell amb el gust; el barranc del Molí amb l’olfacte; la bassa del Bacallà amb el tacte i el Molí de la Vila i xemeneia helicoidal amb la vista.

La finalitat de l’activitat és combinar els conceptes tècnics i històrics, la poesia i l’experiència sensitiva per aconseguir una idea que acosti els participants a entendre perquè un element incolor, inodor i insípid té tanta importància.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha posat en valor la riquesa mediambiental i patrimonial vinculada a l’aigua del passeig de la Boca de la Mina i el seu entorn. “Un patrimoni que volem donar a conèixer amb aquesta activitat inclusiva i sensorial, oberta a tothom però especialment als col·lectius especials perquè puguin gaudir amb tots els sentits del nou passeig de la Boca de la Mina”: 

Rutes de l’aigua

Les rutes de l’agua  formen part de les activitats de dinamització que s’han posat en marxa en el marc del projecte de recuperació del passeig de la Boca de la Mina. Pel que fa a les rutes, es complementen amb les rutes de caràcter cultural, que inclouen també la ruta teatralitzada de la venedora d’anissos, i les rutes saludables. Totes les rutes es poden seguir també amb el suport de l’app Rutes Reus o bé a partir de la informació que hi ha als 11 punts d’interès que es troben al llarg del recorregut pel passeig, amb informacions addicionals que es poden consultar des de codis QR o des del web BocadelaMina.reus.cat.

També s’han impulsat guies didàctiques adreçades a les escoles i de cara l’any vinent s’oferiran aquestes guies acompanyades de monitoratge per a facilitar-ne el coneixement.

La creació i el disseny de la proposta d’activitats al voltant del passeig, inclosa l’app, les guies didàctiques i les rutes, ha anat a càrrec de l’empresa Play&Go Experience. Pel que fa al desenvolupament de les rutes teatralitzades, l’activitat és a càrrec d’ANS Educació.

El projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.