El Pont d’Orient, per Ester Borràs Giol

El Pont d’Orient-La Guia de Reus

El Pont d’Orient (també anomenat de la Buinaca) és un dels racons amagats de la poc coneguda Serra del Boix, situada a la comarca del Baix Ebre. S’hi pot arribar des de Tivenys o des de la carretera del Perelló a Rasquera.
Si hi volem anar des de Tivenys, poble a la vora del riu Ebre, primer ens haurem d’aproximar en cotxe fins a les Murtes, o bé fins a les Tosses en cas de disposar d’un 4×4. Començarem a caminar per pista, enfilant- nos, passarem pel mig d’una ben conservada parada d’olivers i, finalment, agafarem un sender que, de fet, és l’antic camí entre Tivenys i el Perelló. Actualment aquest camí, que passa entre bancals i marges abando- nats sense gairebé oferir desnivells, corre el perill de ser convertit en una pista sense lògica ni sentit.
Les poques piquetes metàl·liques de la UEC de Tortosa que trobarem ens orientaran en les cruïlles, mentre que les fites faran la resta per arribar fins al magnífic conjunt que formen el pont de roca anomenat el Pont d’Orient i la balma que s’ha format sota el saltador del barranc de la Buinaca.
Si hi volem arribar des de la banda del Perelló, caldrà que deixem el cotxe a prop del mas de Nàqueres i des d’aquí seguir la pista fins al coll de Xeta a peu, on el camí de Tivenys al Perelló torna a ser sender. Seguint-lo farem cap a una cruïlla senyalit- zada amb una piqueta de la UEC i farem cap igualment al Pont d’Orient. Aquesta és la
versió que farem amb el GEPEC, que arro- donirem enfilant-nos fins al Morral de Cabrafeixet, per acabar tornant a Nàqueres, tot rodejant-lo.
No gaire lluny, tenim les pintures rupestres de Cabrafeixet, a les quals es pot arribar amb un cop de cotxe.

Consulteu l’agenda a
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142
secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.