El programa d’activitats “Regala’t l’estiu” recull desenes de propostes adreçades a infants i joves de la ciutat

El programa d’activitats “Regala’t l’estiu” recull desenes de propostes adreçades a infants i joves de la ciutat

 

L’Ajuntament i les entitats de la ciutat treballen conjuntament en el programa d’Activitats d’Estiu 2018, que aquest any s’agrupen sota el títol “Regala’t l’estiu”. Un any més s’oferiran desenes de propostes lúdiques, educatives i culturals en una programació que encara és oberta a possibles noves aportacions.

L’Ajuntament posa a l’abast de les entitats, les famílies i joves usuaris el cercador d’activitats d’estiu, una eina que permet a les entitats donar a conèixer la seva programació i a la ciutadania accedir al conjunt de l’oferta de la ciutat, que inclou casals d’estiu, colònies, sortides, activitats esportives, tallers, cursos i altres propostes d’oci i cultura. Tota l’activitat es podrà trobar al cercador del programa “Regala’t l’estiu” al web municipal.

Una de les particularitats de les activitats d’estiu és el marc normatiu de referència al qual estan subjectes, i que obliga les activitats de lleure en general, i en particular les que tenen lloc a l’estiu, a complir amb la finalitat educativa.

Els Casals d’Estiu 

Els casals d’estiu es coordinen des de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i proposen als infants un gran ventall d’activitats de lleure educatiu amb les quals gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa. Els casals d’estiu estan basats en l’educació en el lleure, en el treball cooperatiu i en equip. Els casals treballen a partir de centres d’interès, que permeten interrelacionar continguts i activitats de diferents disciplines tot tenint en compte els interessos reals dels infants.

Els 5 casals ofereixen durant tot l’estiu un total de 3.170 places setmanals, a partir del 25 de juny fins el 7 de setembre. El gruix d’activitats es realitza la darrera setmana de juny i al juliol, en què hi han una mitjana d’unes 460 places setmanals , 80 places a l’agost i 320 al setembre.

L’ objectiu de la col·laboració de l’Ajuntament de Reus amb les entitats organitzadores dels casals d’estiu és garantir a les famílies:
 • Proximitat en l’oferta
 • Valor afegit per estar organitzades des del món associatiu de lleure local
 • Diversitat de projectes d’educació en el lleure.
 • Qualitat quant al compliment de la normativa vigent del sector del lleure.
 • Equitat de preu per la franja horària de 9:00 a 13:00 h de 40 euros setmanals. Per les famílies monoparentals, nombroses i les que facin una segona inscripció 38 euros.

Els casals d’estiu que s’organitzen són els següents:

 • Casal de Lleure’18 – AEG Ben Enllà. “Una aventura nova cada setmana!”. Activitats cooperatives, manuals, esportives i en anglès. Del 25 de juny al 27 de juliol. Lloc: Col·legi La Salle. Inscripcions: 31de maig, 7 i 14 de juny, de 17:00 a 18:00 h. Capacitat setmanal 140.
 • Casal Joan Rebull. “Viatjarem en el temps”. Casal esportiu, lúdic i cultural. Del 25 de juny al 27 de juliol. Del 3 al 7 de setembre. Lloc: Escola Joan Rebull. Inscripcions: AMPA Escola Joan Rebull, de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 h i de15:00 a 17:00 h. Capacitat setmanal 90.
 • Casal La Vitxeta. “Petits grans exploradors!”. Del 25 de juny al 3 d’agost. Del 3 al 7 de setembre. Lloc: Escola La Vitxeta. Inscripcions: AMIPA Escola La Vitxeta, de dilluns a divendres de 8:30 a 13:00 h i de 16:00 a17:00 h. Capacitat setmanal 80.
 • Casal Pi del Burgar. “Detectius al Pi!”. Del 25 de juny al 3 d’agost. Del 3 al 7 de setembre. Lloc: Institut Escola Pi del Burgar. Inscripcions: AMPA Insitut Escola Pi del Burgar, de dilluns a dijous de 8:30 a 12:00 h. Capacitat setmanal 70.
 • Casal Fem-nos Amics. “Un casal històric”. Del 25 de juny al 7 de setembre. Lloc: Escola Pompeu Fabra i parròquia de Sant Joan. Inscripcions: Esplai, divendres i dissabtes de 18:00 a 20:00 h. Capacitat setmanal 80.

En clau d’inclusió, aquests casals acullen infants amb necessitats educatives que estan escolaritzats al llarg del curs en escoles ordinàries, on la comissió de valoració atorga una atenció específica per part d’un monitor de suport a la inclusió, dins de l’horari de casal (de 9:00 a 13:00 h), per garantir l’educació en el lleure de tots els infants.

Per la seva part, l’Esplai Albada organitza uns campaments al Dolmen Màgic (Vila-rodona, Alt Camp), en dos torns, un per a nois i noies de 10 a 17 anys (entre el 29 de juliol i el 7 d’agost) i un altre per a infants de 6 a 9 anys (entre l’1 i el 7 d’agost).

Casals Específics

 • Casal d’Estiu Primera Infància (0-3) i germans fins a 6 anys, lloc: EBM El Marfull. Del 6 al 31 d’agost, de 9:00 a 14 h, amb capacitat per a 72 places. Els preus setmanals són de 36 euros; l’acollida, 12 euros i el servei de menjador 30 euros. Inscripcions: Oficina Municipal d’Escolarització, de 9:00 a 14:00 h a partir del 18 de juny. Organitza: Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística. Mas Pintat.

Paral·lelament, la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i la de Benestar Social en col·laboració amb entitats i AMPA també fomenten l’organització de dos casals adreçats a necessitats específiques:

 • Casal Adaptat Gaudí (ASPERGER – TEA lleu o moderat). Activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Del 2 al 27 de juliol, de 9:00 a 13:00 h, a l’ Escola Rubió i Ors. Organitza: Associació Aspercamp. Per a infants de 6 a 12 anys. Capacitat setmanal: 20 places.
 • Casal d’Estiu Adaptat. Hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. Del 2 al 27de juliol, de 9:00 a 13:00 h a l’Escola General Prim. Organitza: AMPA CEEP Alba. Capacitat setmanal: 40 places.

Activitats per a joves

El Casal de Joves La Palma promou activitats d’estiu i dóna suport a diferents activitats organitzades per col·lectius i entitats de la ciutat. Fins al moment s’han inclòs a la programació d’Activitats d’Estiu 2018 les següents propostes:

 • Curs de monitor/a de lleure. Data: Del 2 al 18 de juliol. De 10:00 a 14:00 i de 15:00 a 19:00 h (1r dia a les 9:00 h). Lloc: La Palma. A partir de 18 anys. Organitza: Fundació Santa Maria de Siurana.
 • Curs de premonitor/a de lleure. Data: Del 9 al 13 de juliol. De10:00 a 14:00 h. Lloc. Casal de Joves La Palma. A partir de 15 anys. Organitza: Fundació Santa Maria de Siurana.
 • Curs d’iniciació a Tècnic d’Esport per a voluntariat (CIATE). Jocs i esport. Data. Del 2 al 27 de juliol. De 15:30 a 20:30 h. Lloc: Centre Cívic Migjorn/Pavelló Alberich i Casas. A partir de 16 anys. Organitza Consell Esportiu del Baix Camp.

Altersuer

Des del Casal de Joves la Palma, a més, es promouen activitats d’estiu dins el programa d’oci alternatiu Altersuer, un programa transversal de les regidories de Salut; Participació, Ciutadania i Transparència (Joventut); Esports i Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, subvencionat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Altersuer és un programa transversal d’oci alternatiu per joves amb els principals objectius de promoure un oci alternatiu i saludable en contraposició a l’oci consumista majoritari que ofereix el mercat i el d’augmentar els factors de prevenció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues entre els joves. El programa inclou un ampli ventall d’activitats que es donarà a conèixer en els pròxims dies.

Activitats esportives

La Regidoria d’Esports coordina les activitats d’estiu amb les entitats esportives de la ciutat. La programació, encara oberta a noves incorporacions (les actualitzacions es podran consultar a través del cercador d’Activitats d’Estiu del web municipal). Algunes activitats tenen servei d’acollida i menjador i són, principalment, de matí o tarda. Les inscripcions en alguns casos són setmanals i en d’altres mensuals, i les tarifes poden variar en funció de si s’és membre del club organitzador o no. A hores d’ara, les activitats programades són:

 • Club Ball Esportiu New York: “Ballem i toquem tots plegats”.
 • Club Judo Sakura Reus: Casal de judo
 • Club Tennis Reus Monterols: Casal “L’estiu al Monterols”
 • Club de Futbol Sala Reus: Campus d’estiu tecnificació futbol
 • Consell Esportiu del Baix Camp: Casal d’estiu Ready, Set, Go (Escola Alberich i Casas)
 • Consell Esportiu del Baix Camp: Casal d’estiu Ready, Set, Go (Escola Eduard Toda)
 • Club Esportiu Mas Iglesias: Tecnificació de futbol i Lúdicoesportiu.
 • Reus Deportiu: casal d’estiu: patinatge, natació, manualitats, jocs i piscina de lleure; Tennis taula: iniciació i perfeccionament; Gimnàstica rítmica: conèixer i millorar tècnica; Bàsquet: millora tècnica individual; Tennis i pàdel; Hoquei patins.

Full de mà activitats estiu infants i joves Reus 2018

Cartell activitats estiu infants i joves Reus 2018

Imatge presentació programació Activitats Estiu infants i joves Reus 2018, amb regidora Sardà i regidora Flores

Enllaç cercador Activitats d’Estiu Reus 2018

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.