El projecte SFaB en desenvolupament

L’organització reusenca DomSpain es troba desenvolupant, junt amb 10 països més, el projecte SFaB, que pretén captar l’essència, la importància i el caràcter distintiu de les empreses familiars davant de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un programa de formació d’alta qualitat centrat en les empreses familiars. Dotarà a propietaris, membres, directius i empleats dels coneixements, habilitats i competències necessàries per a una gestió eficaç, el creixement, la planificació de la successió i la professionalització.

El projecte ofereix també millorar la comprensió dels participants sobre la dinàmica de les empreses familiars i les seves característiques distintives. Els resultats del projecte inclouen un curs obert massiu en línia (MOOC) que abasta temes essencials com les característiques especials, la successió, el paper de la dona, els mecanismes de governança i l’estratègia empresarial. A més, un conjunt d’eines de suport a l’empresa familiar proporcionarà idees i exemples pràctics per a un ús més ampli. En conjunt, el projecte pretén optimitzar el rendiment de les empreses familiars i fomentar l’aprenentatge permanent en aquest sector crucial.

Les empreses familiars catalanes encarnen la resistència, l’adaptabilitat i l’esperit emprenedor. A través del Projecte SFaB, es descobreixen, a tall d’exemple, algunes bones pràctiques que DomSpain ha cercat al territori, com són la botiga familiar reusenca El Barato, nascuda l’any 1881; Borges, també de Reus, amb un llegat de més d’un segle; i Amat Immobiliaris, amb seus a Barcelona i Sant Just Desvern, i una evolució que ha passat de generació en generació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.