El Quatre Molins de Cornudella de Montsant rep una Estrella Michelin

El Quatre Molins de Cornudella de Montsant rep una Estrella Michelin

El restaurant Quatre Molins, ubicat a la comarca del Priorat, ha estat guardonat amb una Estrella Michelin per la prestigiosa guia vermella en la gala virtual celebrada aquesta mateixa setmana. El restaurant entra així a l’Olimp dels millors restaurants del món i consolida la prometedora carrera del seu jove xef, Rafel Muria.

Jaume Giral, propietari del restaurant, assegura que tots els que conformen el projecte estan encara digerint la gran notícia: “Per a nosaltres ha estat una gran sorpresa perquè no teníem cap notícia ni indici que això podria passar”. Giral està convençut que aquest premi ajudarà a posicionar la comarca del Priorat en el mapa mundial de la gastronomia. “Des del Celler Ronadelles -del qual n’és també propietari- vam obrir aquest restaurant pensant en tots els cellers de la comarca. La nostra il·lusió era tenir un local que pogués donar mostres d’excel·lència i ajudar així a situar la gastronomia al nivell dels vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat. Aquest era el nostre repte a nivell personal i d’equip i amb aquest premi ja hem posat la primera pedra”.

Situat a Cornudella de Montsant, i envoltat de natura, el restaurant Quatre Molins és un dels membres de l’Associació Priorat EnoturismeRoger Felip, president de l’Associació es mostra molt il·lusionat amb el premi pel que representa tenir un restaurant amb Estrella a la comarca: “A nivell gastronòmic et situa en el mapa. És un premi que portarà beneficis a tota la comarca. Amb aquest reconeixement, aconseguirem que el públic més gastronòmic comenci a visitar la comarca. Fins ara ja ens acompanyava l’enoturista i ara ho farà el turista més gastronòmic”. Malgrat el difícil moment, Felip està convençut que aquest premi tindrà molt recorregut. “Les coses s’estan fent bé a nivell gastronòmic en la comarca, i estem convençuts que tard o d’hora arribaran més premis com aquest”, assegura.

La cuina de Quatre Molins

Inspirat en les cases de pagès, la fusta i la forja que configuren l’interiorisme del restaurant són un homenatge als estris i oficis de la cultura del vi. No en va, el Celler Ronadelles és un dels impulsors del restaurant juntament amb l’empresa d’apicultors del Perelló, artMuria.

La cuina que ofereix el restaurant, a més de presentar-se com una relectura de la cuina pròpia de les comarques tarragonines, està directament relacionada amb el món de la mel. El xef Rafel Muria és conegut com el ‘el xef de la mel’, i és que, venint d’una família de llarga tradició abellera, la mel defineix el seu imaginari més íntim, aconseguint un llenguatge culinari molt particular.

La seguretat, l’equilibri i un gran coneixement del producte i les tècniques són alguns dels punts forts d’aquest jove xef que va començar la seva carrera professional al Restaurant Villa Retiro de Xerta (una Estrella Michelin). Després d’un recorregut per restaurants d’alt prestigi internacional com ara el Restaurant Michel Bras (França, tres Estrelles Michelin) o Villa Maiella (Itàlia, una Estrella Michelin), la seva trajectòria prèvia a Quatre Molins va culminar quan va ser anomenat segon xef a l’exclusiu restaurant parisenc L’Atelier de Joel Robuchon (dues Estrelles Michelin).

Ara, al capdavant de Quatre Molins, treballa per apropar als clients propostes de cuina contemporània que dibuixi els paisatges del Priorat, posant en valor els productes i varietats autòctones de la zona i actualitzant així la tradició culinària.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.