El raval de Santa Anna serà un passeig comercial per a vianants durant la campanya de Nadal

El raval de Santa Anna serà d’ús exclusiu per a vianants durant la campanya de Nadal. L’Ajuntament tancarà el carrer al trànsit de vehicles amb el doble objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible —amb la pacificaci&oacute ; del trànsit al centre de la ciutat—, i promoure la dinamització comercial, prioritzant la mobilitat a peu.

Precisament, la proposta de transformar el raval en zona de vianants va sorgir dels propis botiguers del vial, que van traslladar una recollida de signatures a l’Ajuntament perquè estudiés el suggeriment.

La conversió del raval es farà ara de manera provisional,  del 29 de novembre al 29 de febrer. Paral·lelament, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per a la redacacció del projecte urbanístic per a la transformació definitiva del vial en zona d’ús exclusiu per a vianants.

Campanya de Nadal
Aquesta campanya de Nadal —del 29 de novembre al 29 de febrer—, els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius, d’11:00 a 21:00h, el raval de Santa Anna es convertirà en un passeig comercial d’ús només per a vianants.

Fruit de la col·laboració del Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat, i l’Agència Reus Promoció, l’Ajuntament ha elaborat un projecte, dels qual aquesta setmana s’han iniciat els treballs per materialitzar-lo.

El trànsit de vehicles es prohibirà pel raval de Santa Anna, i es redirigirà pels carrers de Doctor Robert, de la Selva del Camp i de l’Amargura. Per fer-ho, s’instal·laran pilones extraïbles a la plaça de Catalunya i al carrer de Santa Anna.

La proposta garanteix l’accés a l’aparcament col·lectiu privat del carrer de Salvador Espriu. El vial es farà de doble sentit de la marxa en el tram entre el pàrquing i el carrer de l’Amargura. Aquesta nova configuració comporta refer la cantonada de la vorera del carrer de l’Amargura, i reubicar els contenidors i l’aparcament per a motocicletes. Els treballs s’han iniciat aquesta setmana

El projecte també manté l’accés per a vehicles de residents, de serveis i de logística als carrers de l’interior del tomb de ravals. Serà a través del carrer de Santa Anna. Igualment, s’instal·laran dues noves pilones al carrer d’en Vilar i a la plaça de la Farinera, i es canviarà el sentit de la circulació del carrer de Casals per reordenar la circulació a l’interior del tomb de ravals.

Finalment, el projecte preveu instal·lar una nova regulació semafòrica per al trànsit de vianants i de vehicles a la confluència del carrer de l’Amargura, el carrer de Llovera, la plaça de Pintor Fortuny i la plaça de la Llibertat.

Projecte definitiu
En paral·lel a aquesta actuació provisional, l’Ajuntament traurà en breu a concurs públic el contracte per a la redacció del projecte urbanístic per a la transformació definitiva del raval de Santa Anna en zona de vianants.

El sistema haurà de ser versàtil; i el carrer podrà ser totalment per a vianants o d’ús compartit.  A l’espera de la proposta que presenti l’adjudicatari, inicialment es pensa en un paviment a un sol nivell tant de vianants com de vehicles. L’adjudicatari també podran plantejar un sistema de smart cities per regular trànsit.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.