El sector de l’hosteleria de la Costa Daurada protagonitza el cupó del sorteig de l’ONCE

El sector de l’hostaleria, un dels més afectats per l’aturada econòmica de la Covid, protagonitza el cupó de l’ONCE de dijous, 17 de juny. Cinc milions i mig de cupons difondran la important tasca d’aquest sector.
Pere Granados, alcalde de Salou; Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona; Xavier Blasi, Camping & Resort Sangulí; Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona I Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, han presentat el cupó al Camping & Resort Sangulí de Salou.
Per fer-ho, tots ells i elles s’han posat a la pell d’una persona cega i han gaudit d’un esmorzar sense veure, amb antifaç. La tècnica de rehabilitació de l’ONCE, Laura Blanco, els ha explicat les pautes de comportament en el tracte i servei a taula a les persones cegues o amb discapacitat visual quan són clients d’un bar o restaurant, com per exemple: localitzar el menjar (seguint les hores del rellotge), la beguda, els coberts… “Estem encantats de poder ajudar a l’hostaleria i la restauració. I poder-los oferir el nostre assessorament per a millorar el servei a les persones cegues o amb discapacitat visual greu quan van a dinar o a sopar. Són unes pautes molt senzilles que les poden guiar molt bé. Constitueixen un pas més per ser iguals i normalitzar la vida social de les
persones amb discapacitat”, apunta Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), ha agraït a
l’ONCE aquest detall i l’eslògan utilitzat ja que “ens representa molt a l’hostaleria i al turisme, el nostre objectiu és que els nostres visitants i clients gaudeixin, però fins fa poc que no ho han pogut fer”. Cabré ha afegit que “gràcies a la vacunació comencem a veure la llum al final d’aquest túnel que realment ha estat molt dur per a totes les empreses i per als nostres professionals. Aquest
reconeixement ens dóna més ànims per continuar”.
Amb el cupó, l’ONCE dona suport als professionals de l’hostaleria i col·labora en tot el que sigui possible perquè pugui recuperar el
terreny perdut durant el confinament. A més, vol agrair la seva tasca durant aquests durs mesos. Molts dels establiments van posar les seves instal·lacions al servei dels que van lluitar directament contra la malaltia i de les persones amb pocs recursos.
‘Continuem gaudint junts’ és la frase que es pot llegir en aquests 5,5 milions de cupons, il·lustrats amb a un cambrer servint a una parella, asseguda en una terrassa, tots ells amb la seva mascareta. Una escena que, a poc a poc, va sent més habitual a mesura que la vacunació augmenta i les restriccions es suavitzen.
L’hostaleria està formada per més de 300.000 establiments que donen feina a 1,7 milions de persones, i té un volum de vendes de 123.612.000 d’euros, amb una aportació del 6,2% al PIB de l’economia espanyola, segons dades de la Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya.
Un cupó, en definitiva, per tornar a gaudir d’aquests establiments que uneixen a molta gent, i els professionals, cuiners/res i cambrers/res en moltes ocasions, es converteixen en amics i confidents de la seva clientela. Moment de tornar a aquests establiments perquè segueixin fent gaudir als seus clients amb seguretat i el degut distanciament físic.

El Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. Per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie, i guanyar “La Paga” de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà a el premi de 35.000 euros.
Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels prop de 20.000 agents venedors de l’ONCE, d’ells 2.500 a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.