El talent de l’alumnat de les escoles d’art i disseny de la Diputació, reconegut en diversos premis d’àmbit estatal

El programa d’innovació pedagògica “Talent Creatiu i Empresa”, impulsat per la Generalitat de Catalunya des del Departament d’Educació, ha premiat, en l’edició 2020-21, els projectes d’Helena Riu (Gràfica interactiva) i Alina Ballester (Gràfica Publicitària) de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona. Helena Riu es va endur el premi per un projecte de disseny de les icones del web “Tria educativa” de la Generalitat. Aquest projecte corresponia a un encàrrec del Departament d’Educació. Alina Ballester va rebre el premi per una sèrie de cartells sota una mateixa línia gràfica que tenien com a objectiu sensibilitzar la població, fomentar el valor de la prevenció i evitar riscos en els llocs de treball. Aquest encàrrec procedia de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral (ICSSL).

També van rebre una menció les alumnes de Gràfica Publicitària Laura Cuesta i Alina Ballester (Escola d’Art i Disseny de Tarragona) per un projecte encarregat per l’ICSSL consistent en l’elaboració de pictogrames que havien de sintetitzar un missatge clar sobre la prevenció de riscos adreçat a un centre educatiu. Una altra menció se la va endur el projecte MEDES, d’Ainhoa Godall, Nídia Gimenez, Maria Àngels Ferré i Míriam Roig (de l’Escola d’Art i Disseny de Reus) que tractava de dissenyar i construir una làmpada per l’empresa WeLoveCut.

Tots aquests reconeixements van tenir lloc durant la VI Jornada d’Art i disseny organitzada per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Educació, una cita que enguany s’ha celebrat en format virtual i que també ha servit per reconèixer els 15 millors projectes finals del 2019-2020. En aquest sentit, El projecte “Fundació musical Harmonia”, de l’alumna de Gràfica Publicitària de Tarragona Clara Calabuig i el projecte P-Plug, de l’alumne d’Infografia 3D de Reus Marc Mañé, han estat seleccionats com dues de les 15 millors propostes entre un total de 88 presentades per diverses escoles catalanes. El projecte de la Clara Calabuig se centrava en desenvolupar la identitat gràfica i totes les aplicacions necessàries per la Fundació musical Harmonia, mentre que la proposta de Marc Mañé és un endoll portàtil que es connecta en una guia electrificada que pot estar instal·lada en un estudi, una oficina, una aula, una casa, o fins i tot a l’exterior. Clara Calabuig i Marc Mañé van rebre, a més, un dels premis que atorga el Canal Taronja (Grup Taelus Comunicació), responsable de l’emissió de la VI Jornada Art i Disseny.

El programa “Talent Creatiu i Empresa” posa en valor el talent i la creativitat de l’alumnat de les escoles d’art de Catalunya, alhora que fomenta la realització de projectes que desenvolupin estratègies de relació en el camp de la innovació i l’intercanvi de coneixement entre els centres docents d’arts plàstiques i disseny i les empreses, institucions i entitats que permetin als estudiants integrar en el seu aprenentatge l’entorn laboral d’un ambient real.

L’Escola d’Art i Disseny de Reus, finalista als Premis Habitàcola de disseny i arquitectura

D’altra banda, sis alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus han quedat finalistes a la 33a edició dels Premis Habitàcola de disseny i arquitectura organitzats per ARQUIN-FAD. Es tracta d’Helena Cortès, Carla Sardà i Lucas Ligorria, Ainhoa Godall, Lluís Naranjo i Miguel Miguel.

El grup format per Helena Cortès, Carla Sardà i Lucas Ligorria, ha estat seleccionat pel projecte CLIC, que proposa connectar les persones i el carrer mitjançant una aplicació per a mòbils i una millor distribució de l’espai. El grup format per Ainhoa Godall, Lluís Naranjo, Miguel Miguel ha estat seleccionat pel projecte A 3 BANDES, que proposa la instal·lació d’un mobiliari urbà modular i polivalent format amb la repetició d’una única peça triangular que donaria solució a diverses necessitats. L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus participa als premis Habitàcola amb grups de tres alumnes, on sempre hi ha un alumne de Projectes i direcció d’obres de decoració (PIDOD), un d’Arquitectura efímera i un altre d’Infografia 3D.

La 33a edició dels Premis Habitàcola, que aviat desvetllarà els projectes guanyadors, proposava repensar i redissenyar el carrer urbà, a nivell de forma, funcions i usos, i presentar una nova secció i una planta tipus que proposessin una combinació comprensiva i representativa de les necessitats de la ciutat del segle 21. Organitzats per ARQUIN-FAD, l’Associació Interdisciplinària de Disseny de l’Espai, els Premis Habitàcola reconeixen els millors projectes d’arquitectura, disseny, ciutat i paisatge i intervencions efímeres, i estan dirigits a estudiants d’arreu d’Espanya i Portugal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.