El Teatre Bartrina estrena una rampa per facilitar l’accés per les cinc portes d’entrada de la plaça del teatre

El Teatre Bartrina, un equipament regit pel Consorci del Teatre Batrina, format per l’Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura, disposa des d’avui una rampa per facilitar l’accés a tothom per les cinc portes d’entrada de la plaça del teatre.

Les Brigades Municipals, que depenen de la Regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública, han eliminat, aquesta setmana, el petit esgraó que hi havia a cada porta i n’han fet una rampa. Ara, sense aquesta barrera arquitectònica, és més fàcil l’accés de tothom, tant de les persones que van amb cadira de rodes com dels cotxes infantils i de la gent gran, des de la plaça del Teatre al Teatre Bartrina.

Amb aquesta nova mesura d’accessibilitat, aquest equipament cultural, que ja tenia rampes per l’entrada del Centre de Lectura, ara també en té per aquesta altra zona d’accés.

Teatre accessible
El teatre Bartrina és un equipament cultural accessible, tant pel que fa a l’accés a l’edifici com a la programació que ofereix.

D’una banda, les persones amb mobilitat reduïda poden accedir còmodament al teatre per l’entrada de la plaça del Teatre i per la del Centre de Lectura i hi ha dues places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al Pàrquing del Baluard que està situat a cent metres de l’entrada de la plaça del Teatre. Un cop dins, també hi ha localitats per a persones amb mobilitat reduïda, ja que a les llotges de platea es disposa d’espai per a persones que utilitzen cadira de rodes amb un acompanyant. A més, el web d’aquest equipament cultural ofereix a les persones amb necessitats especials un Tour virtual de 360 graus pel teatre, per tal de poder conèixer l’espai abans d’anar-hi i poder així planificar millor l’estada.

D’altra banda, el Teatre Bartrina ofereix alguns espectacles en Llengua de Signes Catalana (LSC); forma part del projecte Teatro accesible, que facilita a l’espectador que ho necessita diverses mesures d’accessibilitat com audiodescripció, sobretitulat, so amplificat o un sistema de bucle magnètic individual, i és membre del programa Apropa Cultura, que té com a objectiu millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, mitjançant un conveni signat entre l’Ajuntament de Reus i el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra de Barcelona.

Dues noves funcions adaptades el pròxim mes de març
El dissabte 7 de març, a les 21 h, el Consorci del Teatre Bartrina presentarà «Abans que es faci fosc», una obra d’Hattie Naylor dirigida per Pep Pla que dura 75 minuts i que comptarà amb un fòrum post funció en què participaran representants de la Comissió de Cultura del Col·legi de Psicologia de Catalunya. El preu de les entrades és de 20 €, 15 € i 12 €. Es tracta d’una funció adaptada per a persones amb discapacitat sensorial.

L’endemà, el diumenge 8 de març, a les 18 h, el Consorci del Teatre Bartrina presentarà «Mon pare és un ogre!» de la companyia Cia. La Baldufa, que dura 50 minuts. El preu de l’entrada és de 6 €. Es tracta d’un espectacle accessible per a persones sordes en Llengua de signes catalana (LSC).

Les entrades per aquestes dues obres es poden adquirir per Internet a través del web www.teatrebartrina.cat

Un cop adquirida l’entrada, s’aconsella fer reserva del material per a l’accessibilitat enviant un correu electrònic a taquilla@teatrebartrina.cat o bé trucant al número de telèfon 977 010 658.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.