El Teatre Fortuny presenta la programació del primer semestre del 2023

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha presentat la nova proposta de programació prevista per al primer semestre de l’any vinent i que estarà formada per 23 espectacles i 29 funcions. La presentació ha anat a càrrec de Noemí Llauradó , vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i el gerent del Consorci, Josep Margalef.

La nova programació té com a referent la implicació del Consorci en la participació i producció de diferents títols dels que es representaran a l’escenari del Fortuny els propers mesos. Així mateix, pel que fa referència al teatre, dins d’aquesta programació el públic podrà gaudir de veritables obres mestres de la literatura tan contemporània com la més tradicional, amb textos de dramaturgs universalment reconeguts com Àngel Guimerà; Federico Garcia Lorca; Alfredo Sanzol; Florian Zeller i Laetitia Colombani.

El Consorci ha participat de la gira d’àmbit nacional dels espectacles que han format part de la programació del Teatre Lliure i Teatre Nacional de Catalunya. Però no tan sols hi ha produccions compartides, sinó que també es continua treballant per propostes sorgides del si del Consorci. En teatre hi ha El Cicle Grans Mestres, de lectures teatralitzades, que aquest any serà la desena edició.

També amb dansa el Consorci aposta per la cantera de ballarins i ballarines de la ciutat i de la demarcació,  sense deixar de fer referència a la Gala de Dansa de l’Associació de professors de dansa de les Comarques de Tarragona, que aquest any vinent arribarà a la 36a edició.

Es continua treballant en la proposta artística del Teatre Fortuny per tal de reafirmar-se com a centre de referència cultural del territori, i per aquest proper semestre de 2023, a l’escenari del Fortuny s’hi podran veure un total de 23 espectacles i 29 funcions, amb 10 espectacles de teatre; 5 de música;  3 de dansa; 2 en òpera, i pel que fa als familiars, 3 espectacles amb 8 funcions.

Títols tan assenyalats com la darrera producció del Teatre Lliure “Yerma”, sota la direcció de Juan Carlos Martel; “Delicades”, de la companyia T de Teatre que celebra els 30 anys d’existència; “La Trena” o la nova versió de “Terra Baixa”, de Pablo Ley.

La participació de la vallenca Mariona Escoda, presentant el seu darrer treball, i un concert amb Ara Malikian, compartiran l’espai que la programació dedica a la música,  amb la formació de música barroca “Vespres d’Arnadí, amb Marta Matheu i Alex Potter, o també amb el Concert núm. 12 de Mozart, que obre la programació el dia 17 de gener, a càrrec d’Elisabeth Leonskaja i la Franz Schubert Filharmonia, dirigits per Tomàs Grau.

La dansa portarà la producció de les 4 estacions i la producció del Consorci de l’espectacle de dansa i teatre “Somniu”, amb la participació dels ballarins de la ciutat Marc Jubete i Ariadna Llussà, i Aïda Pitarch, entre d’altres.

Tot un ventall de propostes destinades a un públic ampli i que comprèn les diferents disciplines escèniques. La informació complerta de tota la programació es pot consultar a la web teatrefortuny.cat. Els abonaments ja estan disponibles i les entrades per als espectacles de fora d’abonament es començaran a vendre el 15 de desembre. La resta de localitats es posaran a disposició del públic general el 16 de gener. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.