El Trapezi a les escoles

El Trapezi 2023 escalfa motors amb el Trapezi a les escoles, que comença el proper dilluns 8 de maig. Aquesta és una iniciativa que té l’objectiu d’apropar l’art del circ als més petits de la ciutat de Reus i que s’estendrà fins al pròxim dimecres 17 de maig. Enguany hi participen 28 escoles i hi ha programades 28 actuacions de tres espectacles que permetran conèixer de prop el m&o acute;n del circ a 8.500 alumnes de Reus.

Aquest any els espectacles que circularan pel pati de les escoles són “De tu a tu” del col·lectiu MUR, l’espectacle “LOOking fOr” de la Compagnie Allégorie i l’espectacle “Miss Marguerita” de Jessica Arpin. Aquests tres espectacles responen a la voluntat de les directores artístiques de portar espectacles d’alta qualitat als centres educatius. A més, els tres espectacles representen les diferents línies d’acció de la missió estratègica plantejada des de la direcció d’Alba Sarraute i Cristina Cazorla.

En el cas del col.lectiu Mur es presenta un fragment de l’espectacle “De tu a tu” que es podrà gaudir a la fira acompanyat per un taller impartit pels mateixos intèrprets protagonistes de l’espectacle (persones dependents). D’aquesta manera, els infants podran conèixer com es treballa la inclusió dins del món de les arts escèniques i formar-ne part de forma activa.

La Compagnie Allégorie, fundada per David Coll, un català que va marxar a l’estranger a cursar els seus estudis superiors de circ i allà es va instal·lar per formar-ne la companyia. El cas de David Coll, és un clar exemple de “fuga de talents” tan vigent dins del sector a causa de la falta de formació en estudis superiors de circ. Un espectacle molt interessant per aproximar als alumnes de Reus la realitat de com es viu del circ més enllà de les nostres fronteres.

El tercer espectacle, serà l’estrena de l’espectacle “Miss Marguerita” a càrrec de Jessica Arpin. Els alumnes podran admirar el virtuosisme en la manipulació de malabars en banquina i sobretot, l’agilitat i els risc en les rutines de bicicleta acrobàtica. D’altra banda, durant la Fira Trapezi, els espectadors també podran gaudir de la interpretació de Jessica Arpin al cabaret “Oh Mamma” que abordarà la maternitat i la conciliació de les artistes de circ, i és una de es apostes més feministes d’enguany de Cristina Cazorla i Alba Sarraute. 

27a edició de la Fira Trapezi

El proper dimecres 10 de maig arrenca la 27ª edició de la Fira de Circ de Catalunya, el Festival Trapezi. Fins al diumenge 14 de maig Reus serà l’epicentre del món circense, amb la participació de més de trenta companyies catalanes, estatals i internacionals que presentaran les últimes novetats del sector. Un any més, la ciutat es convertirà en el punt de trobada dels amants del circ, que podran gaudir d’espectacles únics i de gran qualitat. 

La nova edició de la Fira Trapezi, oferirà una programació que vol ser un reflex del talent del circ contemporani actual i presentarà una cinquantena de propostes artístiques repartides en 36 companyies, 2 cabarets i un showcase, buscant així el màxim de fórmules per ampliar la possibilitat d’exhibició. Una fira ja consolidada i reconeguda com la Fira per excel·lència dels millors espectacles de circ.

Més informació i entrades a: www.trapezi.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.