El Trapezi manté el nombre d’espectadors de l’edició anterior tot i tenir un dia menys

La 28a edició del Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya, va finalitzar dissabte dia 11 de maig a la matinada. Aquest esdeveniment de gran importància, organitzat per l’Ajuntament de Reus i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’INAEM, ha acomiadat aquesta edició igualmant el nombre d’espectadors de l’any passat tot i tenir un dia menys de Fira.

Des del dimecres 8 de maig, la ciutat de Reus ha estat el lloc de trobada de fins a 46 companyies circenses locals, estatals i internacionals, que han presentat un total de 46 propostes artístiques, sumant un total de 69 representacions durant tota l’edició, dels quals 3 Cabarets.

Espectacles per a tots els públics
Un aspecte a destacar de Trapezi és que tant nens com adults tenen la possibilitat d’anar a Reus per gaudir de les propostes dels artistes. Aquest any hi ha hagut una notable acollida dels espectacles ja que més del 90% de les representacions han esgotat les entrades.

El Cabaret, la producció tradicional de Reus
Aquest any ha tornat el Cabaret, la producció de Trapezi on han actuat grans artistes com Ricky, El profesor de tenis, Xana i Dieguito, Duo Laiaiona, Marta Bolibar, Doble Mandoble, Trocos Lucos i Roc Sala Trio. La carpa de la Plaça Antón Borrell ha acollit l’espectacle durant dijous, divendres i dissabte esgotant les entrades dels tres dies. 

Les Jornades Trapezi Pro Catalan Arts
Com cada any, la Fira Trapezi ha organitzat un punt de trobada del sector per tal d’afavorir vincles i complicitats entre professionals i entitats del món del circ, promoure el treball artístic, presentar creacions actuals i proposar possibles col·laboracions. Les activitats més destacables han estat la trobada entre programadors i artistes en taules de presentació de projectes i converses i el showcase on s’han mostrat fragments de peces en creació per tal de despertar l’interès de les persones programadores en espectacles futurs. Per dur a terme aquestes jornades s’ha col·laborat estretament amb APCC, CircoRed i COFAE.

Aquesta edició, les jornades professionals “Trapezi Pro Catalan Arts” s’han desenvolupat en format presencial els dies 8, 9 i 10 de maig acollint a 306 professionals del circ que s’han reunit al Trapezi.

Les xifres del Trapezi
Durant quatre dies consecutius, Reus ha esdevingut el nucli del circ igualmant el nombre d’espectadors de l’any passat que han gaudit del Trapezi. Un conjunt de 212 artistes, de 46 companyies catalanes, nacionals i internacionals han format part d’aquest festival. El públic ha pogut assistir a un total de 46 propostes diferents que s’han representat en 69 funcions repartides per diferents localitzacions escèniques a teatres i carrers de la ciutat.

Per més informació es pot consultar la web oficial de la Fira www.trapezi.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.