El voluntariat incrementa amb la gent jove a Reus

El voluntariat incrementa amb la gent jove a Reus

El nombre de persones inscrites per fer voluntariat a través de l’Ajuntament de Reus s’incrementa un 450% durant la pandèmia i són més joves

Des de l’1 de gener fins al 30 de novembre d’enguany, 349 persones, entre els 18 i 65 anys, s’han apuntat a través de l’Ajuntament de Reus per participar en algun projecte de voluntariat portat a terme per entitats de la ciutat. En concret, 300 ho van fer a través de la Xarxa Covid del Voluntariat, creada durant el confinament, i 49 ho han fet a través del Punt de Volun tariat, el servei municipal de la Regidoria de Benestar Social que gestiona el voluntariat, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Aquestes 349 persones representen un increment d’un 450% respecte al mateix període de l’any anterior. En concret, en el mateix període de l’any 2019 es van fer voluntàries 77 persones. Aquest augment es deu a la creació de la Xarxa Covid del Voluntariat durant els mesos del confinament. També destaca el fet que l’edat de les persones voluntàries ha baixat de manera considerable respecte a anys anteriors. Pel que fa a les 300 persones que es van apuntar a la Xarxa Covid del Voluntariat, 75 persones, que representen un 25%, tenien entre 18 i 30 anys.

Aquestes dades s’han donat a conèixer amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra a tot el món demà, 5 de desembre. A la demarcació de Tarragona, aquest matí una cinquantena de persones participen en línia de l’acte “Contagia’t de voluntariat”, organitzat per la FCVS amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus per promoure el voluntariat en el marc d’aquest dia.

Pel que fa a les 300 persones apuntades a la Xarxa Covid del Voluntariat, 84 van fer tasques de voluntariat. La majoria, 75, van formar parella amb una persona en situació de vulnerabilitat. Entre altres tasques, van participar del Pla de Xoc Alimentari ajudant en el repartiment de lots d’aliments. També van ajudar persones en situació de vulnerabilitat, la majoria persones grans que viuen soles o amb dificultats de mobilitat, en tasques com baixar la brossa, fer la compra, portar-los medicaments, etc.

Cal destacar que la Xarxa Covid del Voluntariat es va crear de manera puntual durant el confinament i va durar fins al mes d’octubre. Ara, les persones que vulguin fer voluntariat a la ciutat han de contactar amb el Punt de Voluntariat a través del correu electrònic puntdevoluntariat@reus.cat.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració positiva d’aquest servei municipal: «El fet que el nombre de persones voluntàries a Reus ha crescut durant la pandèmia i, de manera especial, durant els mesos de confinament, quan la situació va ser més difícil per a moltes persones, demostra, afortunadament, la capacitat de treure el millor de nosaltres davant d’una situació catastròfica inesperada. Vull agrair la tasca que han fet i que estan fent les persones voluntàries, ja que és molt important. Els Serveis Socials de la ciutat estan atenent a moltes persones i el suport de persones voluntàries és molt benvingut».

El Punt de Voluntariat

L’objectiu d’aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes i per facilitar-les el contacte amb possibles persones voluntàries.

El Punt de Voluntariat està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l’horari d’atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h.

Per a més informació sobre el Punt de Voluntariat es pot consultar l’enllaç següent: https://www.reus.cat/serveis/punt-de-voluntariat-de-reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.