El Voluntariat per la llengua forma 30 parelles lingüístiques a Reus

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) i dimarts al vespre va organitzar una sessió de presentació del programa al Museu d’Art i Història de Reus.

En aquesta edició s’han constituït trenta parelles lingüístiques presencials, que se sumen a les deu que el programa va posar en contacte el trimestre passat i que han decidit continuar la seva participació en l’activitat.


Va obrir l’acte Daniel Recasens, president del Consell del CNL i regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, que va donar la benvinguda als participants, va agrair la dedicació de les persones voluntàries i aprenentes per estendre l’ús del català i va subratllar el treball en xarxa del Voluntariat per la llengua, que permet que les trobades amb la parella es puguin combinar amb altres activitats culturals i de coneixement de l’entorn gràcies a la col·laboració de diverses entitats i ens públics, com ara el Museu, que va acollir la presentació del programa.

La dinamitzadora del VxL a l’Àrea de Reus, Rut Ortiz, va ser l’encarregada de donar als assistents instruccions sobre el funcionament de l’activitat i el material per a les converses i Anna Saperas, directora del CNL, va explicar les activitats complementàries que s’han organitzat per a aquest trimestre, entre les quals destaca el programa Xalem, una oferta especial d’activitats culturals i de coneixement de l’entorn, totes gratuïtes i de caràcter lúdic, per afavorir l’ús del català al carrer.

Per acabar l’acte i com a primera activitat conjunta d’aquesta edició voluntaris i aprenents van poder gaudir d’una visita guiada al Museu, en què fins i tot van poder descobrir les peces més amagades accedint a l’espai de la reserva.

La finalitat del Voluntariat per al llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure’s directament al web  www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (c. de l’Àliga de Reus, 1), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.  

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.