El Voluntariat per la llengua segueix a l’estiu

Voluntariat

El programa, que engega una nova edició a Reus coincidint amb els cursos intensius de juliol, necessita voluntaris lingüístics.

Un cop iniciats els cursos intensius d’estiu, el Voluntariat per la llengua posa en marxa una nova edició del programa i presentarà noves parelles lingüístiques, que es coneixeran en una sessió formativa el dia 11 de juliol  a les 11 h al Mas Vilanova, seu del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura.

El programa està obert a tota la ciutadania i forma parelles lingüístiques que adquireixen el compromís de trobar-se deu hores per parlar en català en un ambient distès. Per fer de voluntari només cal ser major d’edat, parlar habitualment en català i tenir una hora lliure a la setmana; els aprenents, per la seva banda, són persones majors d’edat, que tenen coneixements bàsics de català i que volen practicar-lo en un ambient tranquil amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic.

Una vegada formalitzada, la parella lingüística acorda el dia de la setmana i l’hora en què vol trobar-se i decideix on anar i quina activitat vol fer, depenent dels seus gustos, interessos o  aficions, mentre xerra en català. Paral·lelament, el programa organitza i difon activitats lúdiques, culturals o de descoberta de l’entorn perquè voluntaris i aprenentes es relacionin en català amb altres persones que participen de la mateixa experiència que ells.

Una de les activitats en què poden participar tant voluntaris com aprenents i que en aquest cas està oberta a tota la ciutadania són les trobades del “Fem un beure?”, que al juliol s’organitzen els dimecres d’11 a 12 h a la Cafeteria Núria, situada al passeig de Misericòrdia, davant del Mas Vilanova.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a voluntàries o com a aprenentes poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.