Els centres cívics de Reus estrenen programació per la temporada tardor-hivern 2020

Els centres cívics de Reus estrenen programació per la temporada tardor-hivern 2020

Els centres cívics s’adapten a la pandèmia amb mesures de prevenció i programació específica

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals presenta la programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics de Reus amb la premissa inicial d’oferir un catàleg d’activitats amb les màximes garanties de seguretat i prevenció davant el Covid-19; i amb el doble objectiu de mantenir l’oferta d’activitats i formats consolidats i, alhora, ampliar-la amb noves propostes que donin resposta a les necessitats de la ciutadania en l’actual context de pandèmia. Activitats de creixement personal i de gestió de les emocions, cursos i tallers d’informàtica, una programació d’activitats online o la pròpia configuració dels centres cívics com espais de relació entre la ciutadania adquireixen encara més rellevància davant l’actual situació social i sanitària.

Amb el lema “Molt més del que busques”, la programació s’allargarà entre els mesos d’octubre i febrer. Al costat d’activitats i formats consolidats, la programació inclou nous plantejaments per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en aquest moment excepcional marcat per la pandèmia:

  • Mesures de seguretat. Donada l’excepcionalitat de la situació de salut pública, els centres cívics prendran les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat dels usuaris (aforament, distància, desinfecció, etc…), d’acord a les directrius de les autoritats sanitàries.
  • Devolució de quotes. L’organització es reserva el dret d’anul·lar o modificar les activitats programades, i en aquest cas es retornarà l’import del curs o la part proporcional a les persones inscrites. El termini de preinscripció a les activitats estarà obert entre el 14 i el 30 de setembre de 2020. Les matrícules estaran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (http://centrescivics.reus.cat) o via telefònica, o presencialment a les consergeries del centre cívic, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies. Consulteu els telèfons a reus.cat o centrescivics.reus.cat.
  • Cursos online. La xarxa programa per primera vegada cursos telemàtics: Se’n faran 8, d’anglès, iogalates, maridatge de vins o temes relacionats amb la comunicació online, entre altres.
  • Activitats relacionades amb el Covid-19. La programació inclou activitats, relacionades amb com convivim amb el coronavirus: tallers d’adaptació a la nova normalitat i sobre com comunicar-se de forma online, xerrada sobre com afrontar el Covid-19 de manera sana o tallers per fer-se les pròpies mascaretes i gel higienitzant.
  • Aportació solidària. La xarxa de centres cívics ofereix l’opció als usuaris de les activitats gratuïtes de fer una aportació solidària voluntària que anirà destinada a la Xarxa d’Entitats per la Distribució d’Aliments.

Més de 150 cursos i tallers

Els nous plantejaments de la programació complementen l’oferta d’activitats i formats consolidats. La programació, amplia i diversa, inclou més de 150 cursos i tallers monogràfics de temàtiques que van des de les diferents arts, a les activitats físiques o d’esport o a la gastronomia.

La programació inclou 27 activitats gratuïtes entre tallers puntuals, xerrades i sortides. Destaquen les propostes incloses en els cicles següents:

  • «Rutes i més…», amb activitats i passejades per fer salut i conèixer la història de Reus
  • «En família», un espai lúdic i de relació entre mares, pares i fills amb activitats com la cuina, els jocs o vinculades a la celebració de las Castanyada.
  • «Inspirar, conèixer i compartir», un espai de conversa i tertúlia per aportar coneixements i recursos per viure d’una forma més plena
  • «Tocats pel vent», per conèixer l’entorn més proper a cada un dels equipaments de la Xarxa Centres Cívics.
  • «Cultuquè?», un espai de difusió cultural i de coneixement, que aquesta edició porta propostes a l’entorn de història de Reus i la pintura.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.