Els infants del servei ‘Dofí Màgic’ de Salou participen en dues sessions educatives mediambientals

Els nens i nenes del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) ‘Dofí Màgic’ de Salou van participar, ahir dijous, 29 d’abril, i avui divendres, dia 30, en dues sessions educatives mediambientals, anomenades ‘Oceà i plàstic’, a càrrec de l’organització sense ànim de lucre, Good Karma Projects, que ha donat a conèixer als infants la importància de cuidar l’oceà.

Aquesta activitat, impulsada i organitzada des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou, es troba emmarcada dins del projecte ‘Dofí Verd’, del Servei d’Atenció Diurna del SIS, que consisteix a fomentar el reciclatge a les classes, conscienciar sobre la importància dels berenars saludables; així com reforçar tots els hàbits que siguin respectuosos amb el medi ambient, entre els infants i joves del ‘Dofí Màgic’.

Ambdós dies, s’han explicat els mateixos continguts, atès que s’han hagut de fer dues classes d’una vintena d’infants d’entre 3 i 16 anys, formades per quatre grups bombolla, cadascuna, per tal de garantir les mesures sanitàries.

Els nens i nenes de Salou han pogut identificar la problemàtica actual vers les illes de plàstic, els microplàstics i el conseqüent impacte en el medi; així com descobrir diverses solucions, com projectes, innovacions i emprenedoria, i aquells hàbits respectuosos amb el planeta.

Els objectius d’aquestes xerrades són ensenyar sobre els diferents reptes ambientals i el seu origen; despertar en els infants la curiositat i estima cap al medi marí i, en especial, al mar Mediterrani; inspirar el canvi cap a hàbits i conductes més respectuoses amb el medi ambient; i promoure la iniciativa i la responsabilitat.

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “la nostra prioritat és aconseguir que Salou sigui un municipi totalment sostenible i respectuós amb el seu patrimoni mediambiental, a través de, per exemple, l’impuls d’iniciatives participatives entre la ciutadania, com és aquest cas”. Ha assegurat que, gràcies a les xerrades, “posem a l’abast dels més petits el fet de poder apropar-se a la natura i conèixer les iniciatives i hàbits que poden adoptar, en el seu dia a dia, per tal de tenir cura del medi ambient”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Daniel López, ha dit que “des de la nostra àrea, volem donar tot el suport al projecte ‘Dofí Verd’, iniciat pels responsables del servei”. “Amb aquestes sessions formatives, el nostre objectiu és aconseguir que els més joves es conscienciïn sobre la importància de respectar el medi natural i el planeta”, ha explicat; i ha agraït i felicitat a Good Karma Projects per “la seva labor, tan important, que duen a terme”. 

Així mateix, el regidor de Benestar i Serveis Socials, David González, ha valorat, molt positivament, el fet que “una organització arrelada a Salou, com és Good Karma Projects, imparteixi aquesta formació als nens i nenes del ‘Dofí Màgic’”. Amb aquests projectes educatius, “aconseguim que els infants continuïn ampliant coneixements i conscienciació en temes mediambientals i de sostenibilitat, a més de conèixer experiències reals de vital importància pel nostre municipi”.

Good Karma Projects desenvolupa projectes de conscienciació i educació mediambiental a la societat. Fins a l’actualitat, ha realitzat 37 tallers, que han comptat amb la participació de fins a 1.220 infants.

Aquesta iniciativa dona compliment als ODS número 4, ‘Educació de Qualitat’; al 13, ‘Acció pel Clima’; i al número 14, ‘Vida Submarina’; i posa de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.