Els Reis d’Orient acamparan a Reus del dia 2 al 5 de gener

Els Reis d'Orient acamparan a Reus del dia 2 al 5 de gener

Les activitats organitzades a Reus amb motiu de l’arribada dels Reis d’Orient, així com la resta d’activitats que formen part del calendari festiu tradicional de Nadal de la ciutat, es veuran modificades enguany arran de les circumstàncies actuals de la COVID19. Les mesures sanitàries decretades i les recomanacions de distanciament social han fet reformular els Retaules Vivents, la representació d'”E l Cant de la Sibil·la”, les sortides del Ball dels Dotze Mesos i de l’Home dels Nassos, i la recollida de cartes i la Cavalcada de Reis. 

Retaules Vivents

Els Retaules Vivents, organitzats pel Patronat Foc Nou i que es representaven al nucli antic durant els dies de Nadal, es traslladen a La Palma el divendres 18 de desembre (20:00 h), dissabte 19 de desembre (19:30 h) i diumenge 20 de desembre (19:30 h), amb representacions d’una hora de durada, amb aforament limitat i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat.

Les entrades, gratuïtes, ja es poden adquirir a través de https://ticket.reuscultura.cat/

El Cant de la Sibil·la

És organitzat pels Administradors del Santuari. El dijous 24 de desembre, a les 23:00 h, el santuari de Misericòrdia acollirà “El Cant de la Sibil·la”, amb aforament limitat i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat.

El Cant de la Sibil·la és una representació d’origen medieval i de melodia gregoriana pròpia de la nit de Nadal, en què la sibil·la Eritrea anuncia a través d’uns versos els senyals del judici final.

Les entrades, gratuïtes, ja es poden adquirir a través de https://ticket.reuscultura.cat/

L’Home dels Nassos

El matí del darrer dia de l’any apareix, tradicionalment, l’Home dels Nassos. Enguany també ho farà, a càrrec de la Colla Gegantera i el Patronat Foc Nou, el dijous 31 de desembre amb un carruatge per recórrer diversos barris i carrers de la ciutat. Ateses les mesures sanitàries, el recorregut no s’anunciarà prèviament per tal que sorprengui als nens i nenes per allà on passi. 

El Ball del Dotze Mesos

El ball que simbolitza el calendari anual, representat per 12 personatges que corresponen a cadascun dels mesos de l’any i un de central que simbolitza el pas del temps, es podrà veure, amb format virtual, a través de les xarxes socials de ReusCultura, el matí del dia 31 de desembre.

Campament de Reis

Del 2 al 5 de gener, de 10:00 a 21:00 h, el parc de Sant Jordi acollirà el campament de Ses Majestats els Reis de l’Orient, que es podrà descobrir en grups de 6 persones. Un patge acompanyarà els visitants al llarg de tot el recorregut i els anirà endinsant a la màgia dels Reis d’Orient. La visita està previst que tingui una durada d’uns 20 minuts.

Els Reis de l’Orient recolliran, a la plaça d’Anton Borrell, les cartes que les nenes i els nens els vulguin entregar. En el gran espai del parc, ornamentat per a l’ocasió, hi haurà els col·laboradors habituals de Ses Majestats en les tasques nadalenques.

S’hi podrà veure com s’emboliquen els regals, com descansa l’Estel, com s’organitzen les cartes o com es posen a punt els vehicles que serviran per fer el repartiment a les cases, entre altres sorpreses; amb actuacions de dansa, a càrrec de la Coordinadora de Dansa de Reus; actuacions musicals de grups locals que acompanyaven Ses Majestats a la cavalcada, com l’Aula de Sons, la Cobla Reus Jove, Insonora, la Banda Pare Manyanet, la Banda Simfònica de Reus, etc., i la col·laboració de Bravium Teatre, Llop’s Teatre, l’Associació Amics del Cavall, l’Associació de Senegalesos de Reus i l’Associació Poncella de la Rosa de Reus, entre d’altres.

Les entrades, gratuïtes, es podran sol·licitar a través de https://ticket.reuscultura.cat/ a partir de les 14.00 h del dimarts 15 de desembre. És molt important que totes les persones que vulguin veure el Campament de Reis demanin prèviament les seves entrades, ja que si no no podran entrar al recinte. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.