Els Tres Tombs

La Festa dels Tres Tombs tornarà als carrers de la ciutat el pròxim diumenge 3 de març, una iniciativa organitzada per l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de l’Institut Municipal Reus Cultura i la G uàrdia Urbana.

Una de les principals novetats d’enguany és que la festa, que arriba a la 37a edició, comptarà amb l’assistència excepcional del Carruatge Òmnibus, un carruatge de servei destinat al transport de passatgers de curt recorregut. Segons ha explicat Enric Espasa, president de l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, “a principi del segle XX la família Pujadas, ubicada al barri de Sant Andreu de Barcelona, on hi tenia una empresa de transports, feia servir durant els mesos d’estiu aquest carruatge des de l’estació del ferrocarril d’Hostalric fins a Sant Hilari Sacalm, una destinació d’estiueig d’algunes famílies benestants de Barcelona”.

Per tal de fer més lluïda la presència d’aquest carruatge, que té capacitat per sis persones a l’interior i tres més a la part de dalt, s’ha establert un acord amb l’Associació Bravium Teatre, els quals duran a terme la recreació històrica.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha volgut agrair la feina que es va des de les entitats per tal de seguir tot el calendari festiu de la ciutat. “Just hem acabat el Carnaval continuem amb els Tres Tombs el primer diumenge de març i anirem seguint totes les tradicions que tant ens agraden a Reus, als ciutadans i a tots els que ens visiten. Tenim la sort de poder viure cultura durant tot l’any, amb programació estable, cicles, activitats i també cultura popular”. 

El recorregut dels Tres Tombs 2024 serà el següent: Parc de la Festa, Països Catalans, carrer Doctor Vilaseca, carrer de Sant Joan, Tomb de Ravals fins plaça Catalunya, carrer Doctor Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer Amargura, Prat de la Riba, passeig Sunyer, plaça de les oques, carrer Sant Joan i segon tomb de ravals fins Prat de la Riba.

Els Tres Tombs de Reus torna a posar la mirada a aconseguir que sigui una festa inclusiva i amb les mesures sanitàries adequades per garantir el benestar dels animals que hi participen. La festa comptarà amb la participació activa, com a ocupants d’un dels carruatges, de diferents membres de l’Associació Asperger del Camp de Tarragona Aspercam, i del Club Esportiu Alba, que també disposa d’un carruatge des de fa uns anys.

Garantir el benestar dels animals
Des de l’organització es compta amb el Reglament i Protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs, on s’inclouen mesures com el control de les cartilles d’origen dels animals, el control veterinari a l’inici i final de l’acte, la inspecció dels vehicles que els transporten i el compliment de la normativa municipal pactada per a la celebració de l’acte. Aquestes mesures s’afegeixen a les que sempre s’han tingut en compte i per tant, des de l’organització es garanteix que els animals que participen als Tres Tombs estan ben tractats.

El programa
La Festa dels Tres Tombs 2024 començarà a les 9:00 h amb un esmorzar i la concentració dels animals i els carruatges al Parc de la Festa.

La comitiva sortirà a les 11:30 h. L’itinerari passarà per l’avinguda dels Països Catalans, el carrer Doctor Vilaseca, el carrer de Sant Joan, i el Tomb de Ravals (on es faran 3 tombs).

A les 13:00 h, es farà la benedicció a la plaça de la Puríssima Sang.

A més a més, a partir de les 11:00 h, a la plaça del Prim, hi haurà actuacions de les colles geganteres Els Fènix de Reus i de la Colla Gegantera d’Alforja.

Al raval del Pallol, a la mateixa hora s’explicarà el “Conte dels Tres Tombs”, a càrrec de Carles Pitarch, de Bravium Teatre.

Pel centre de la ciutat, actuarà La Somera de Reus.

I, finalment, a la plaça de Catalunya hi haurà cavallets de joguina per a la canalla.

Als Tres Tombs s’hi podran veure, a més del Carruatge Òmnibus,la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia, el Carruatge de Sant Antoni, la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Reus, carruatges d’autoritats, Ganadería Les Planes de Cubelles, Heralds de Reus, Baluard de l’Ajuntament de Reus, Baluard dels Amics dels Cavalls, Grup Muntats del Club Hípic Quadres d’en Blai de Riudoms, Club Hípic Castells de Cambrils, Club Hípic Reus QMT, Club Hípic Miami Mont-roig by West-Fork, Club Hípic Hermanos Santiago de Cambrils, carruatges de Reus, carruatges de tot tipus d’arreu de Catalunya i genets muntats d’arreu de Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.