Empresa i Coneixement activa una nova línia d’ajuts de 14,1 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats

El Departament d’Empresa i Coneixement ha activat una tercera línia d’ajuts dotada amb 14,1 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions sanitàries de la Covid-19. Avui s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les bases d’aquesta línia adreçada a aquests dos sectors d’activitat, especialment afectats pels tancaments decretats pel Procicat per fer front a la pandèmia. El tràmit telemàtic de sol·licitud s’obrirà en els propers dies.

Amb aquesta tercera línia, que s’articularà a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), el Departament d’Empresa i Coneixement fa palès el seu compromís  la seva voluntat de contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació derivada de les restriccions imposades per pal·liar els efectes de la Covid-19.

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes), tancats des l’agost passat; i els parcs infantils privats, afectats per les mesures de tancament des de l’octubre passat.

Ajuts de fins a 15.000 euros per als parcs infantils i d’entre 10.000 i fins a 70.000 per a l’oci nocturn

En l’atorgament de l’import de l’ajut es tindrà en compte el nombre de persones treballadores que les empreses sol·licitants tenien en plantilla el 2019 de mitjana. En el cas d’empreses creades el 2020, es tindrà en compte la mitjana de la plantilla de personal fins al 14 de març de 2020, data de la declaració de l’estat d’alarma.

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Per tal d’agilitar la tramitació, el procediment inclourà una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits. D’aquesta manera, el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Els ajuts s’atorgaran en règim de concurrència no competitiva, per ordre cronològic de presentació de les sol·licituds. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats.

Balanç ajuts a l’oci nocturn i parcs infantils privats: 15,5 milions d’euros i 1.743 ajuts atorgats

El Departament d’Empresa i Coneixement ja ha destinat 15,5 milions d’euros en les dues anteriors línies per a oci nocturn i parcs infantils privats. En concret, entre les dies anteriors línies d’ajut, s’han atorgat un total de 1.743 subvencions: 1.607 a establiments d’oci nocturn (el 92,1%) i 136 a parcs infantils privats (el 7,8% restant).

En el marc de la primera línia, tancada a finals de desembre passat, es van atorgar 837 ajuts, dels quals 651 van ser per a establiments d’oci nocturn amb menys de 10 treballadors (que van rebre un import 10.000 euros per beneficiari), 124 per a establiments d’oci nocturn de 10 o més treballadors (que van rebre una aportació de 20.000 euros cadascun), i 62 per a parcs infantils privats (que van rebre una aportació de 6.000 euros per beneficiari).

Pel que fa la segona línia, tancada principis d’abril, s’han atorgat 906 ajuts, dels quals 693 van ser per a establiments d’oci nocturn amb menys de 10 treballadors (que van rebre 5.000 euros), 139 per a establiments d’oci nocturn amb 10 o més treballadors (que van rebre una aportació de 15.000 euros), i 74 es van destinar a parcs infantils privats (que van rebre 6.000 euros).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.