Enllumenat de Nadal 2023

L’Agència Reus Promoció es farà càrrec, per primera vegada, de tota la inversió necessària per il·luminar els carrers comercials de la ciutat aquest Nadal. De la mateixa manera, també assumirà la gestió dels treballs relacionats que es duran a terme amb la participació i l’escolta activa dels representants del carrers i de les entitats comercials de Reus.

Aquesta és una de les principals novetats que, Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, ha compartit amb els responsables de l’enllumenat dels carrers comercials i els representants de les entitats comercials del municipi i que ha presentat en roda de premsa.

La implantació d’aquest nou plantejament de l’enllumenat de Nadal a Reus permetrà incrementar el suport al sector comercial, millorar la coordinació de tot l’enllumenat de Nadal de la ciutat i modernitzar, simplificar i facilitar la gestió d’aquests treballs

Aquesta proposta, que recollirà la nova licitació de l’enllumenat nadalenc, es concreta en tres grans canvis:

– Finançament: Reus Promoció es farà càrrec, per primera vegada, de tot el cost de l’enllumenat dels carrers comercials. Amb aquesta mesura, els botiguers s’estalviaran la part que els hi corresponia fins ara. Se’n beneficiaran directament uns 450 establiments comercials de la ciutat.

– Gestió i coordinació: l’enllumenat dels carrers comercials es licitarà juntament amb la resta de l’enllumenat de Nadal de la ciutat. Amb aquesta licitació conjunta que farà l’Ajuntament de Reus s’aconseguirà un estalvi gràcies a les ofertes que presentin les empreses licitadores. D’aquesta manera, s’aposta per un funcionament més modern i simplificador que segueix la tendència marcada per altres ciutats de Catalunya. A més, els responsables dels carrers s’estalviaran moltes de les gestions que amb l’anterior plantejament havien d’executar com el seguiment del muntatge i el manteniment, les reparacions, etc. Amb tot, les decisions sobre l’enllumenat nadalenc en els carrers comercials es continuaran compartint amb les associacions de botiguers i caps de carrers en el marc de les reunions de treball q ue es duen a terme a l’Agència Reus Promoció.

– Més carrers amb llums de Nadal: la licitació que es durà a terme possibilitarà la concurrència competitiva i permetrà augmentar, amb un pressupost similar, el nombre de carrers comercials que s’il·luminaran a la ciutat. Els nous vials que comptaran amb il·luminació nadalenca es determinaran segons un criteri de densitat comercial.

En paraules de Noemí Llauradó: ‘el nou plantejament que presentem enguany és un canvi de paradigma en relació amb allò que s’havia fet fins ara. És una mesura que afavoreix directament els establiments comercials de la ciutat i que, a més, facilita i simplifica totes les gestions que abans es feien en col·laboració amb els representants dels carrers, les entitats comercials i la Cambra de Comerç de Reus, a les quals els hi agraeixo especialment tota aquesta feina que han dut a terme durant tant de temps i que seguirem fent plegats perquè el Nadal de Reus sigui una de les celebracions més reconegudes i atractives en l’àmbit català.’

D’altra banda, l’enllumenat de Nadal d’enguany mantindrà, arran de la bona acollida que va tenir, la mateixa base de l’any passat i incorporarà, com a novetat, nous elements transversals en dues dimensions que donaran un toc diferenciador a la decoració nadalenca.

També s’ha acordat que els dies d’il·luminació nadalenca aniran des del divendres 24 de novembre fins al diumenge 7 de gener del 2024 amb l’horari de 17.30 hores fins a les 23.00 hores.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.