Es convoca la segona edició del Premi Literari AMA per als alumnes d’ESO de tot Catalunya

Es convoca la segona edició del Premi Literari AMA per als alumnes d’ESO de tot Catalunya

Enguany el tema central d’aquest certamen, que patrocina La Fira Centre Comercial, serà “La Llibertat i la Responsabilitat”

Amb l’objectiu de fonamentar entre la població més jove, especialment els infants i adolescents, els valors de desenvolupament humà, l’associació cultural Etcètera ha convocat la segona edició del Premi Literari AMA que s’adreça a tots els estudiants d’ESO. Després de la suspensió de la convocatòria l’any passat, per motius del Covida-19, s’ha decidit tornar a iniciar el procés i no suspendre permanentment aquest esdeveniment social i cultural.

Etcètera, entitat amb seu a Altafulla, convoca aquest certamen amb el suport de les associacions italianes Il Sorriso di Filippo i Movimento Culturale Spiragli ja que va ser a Itàlia on es va fundar primer el Premio Letterario Filippo Sanna amb el qual està agermanat el premi que es convoca aquí.

En aquesta segona edició, cada participant pot presentar una sola obra que tindrà com a tema principal «la Llibertat i la Responsabilitat» com a valors humans. Els originals es poden presentar en català i castellà i han de tenir una extensió d’entre 2 i 6 pàgines en format A4, Arial amb cos 12 i espaiat d’1,5. El límit per lliurar els treballs serà el dia 7 de maig.

El premi d’aquest concurs és la publicació d’un llibre que contindrà les obres guanyadores i els treballs finalistes de les dues categories convocades. Els guanyadors de cada categoria, la de 1er i 2on d’ESO i la de 3er i 4rt d’ESO, rebran un exemplar del llibre, un val de compra a La Fira Centre Comercial per un import de 100 euros i un altre val per un import de 50 euros per adquirir llibres. Els finalistes de les dues categories rebran un exemplar del llibre que recull els dos relats guanyadors i els cinc finalistes de cadascuna de les dues categories.

Una de les novetats d’aquesta segona edició del Premi AMA és que anirà en paral·lel al Premio Letterario Filippo Sanna que s’entregarà en la mateixa època a Itàlia, de manera que ambdós reconeixements quedaran agermanats. De fet, el guanyador d’Itàlia viatjarà fins a Reus per entregar el premi als guanyadors catalans i tindrà com a premi un cap de setmana amb la família a les comarques de Tarragona.

La primera edició

Cal recordar que en la primera edició del Premi AMA, celebrada el 2019, es van rebre quasi un centenar de treballs de tot Catalunya. Finalment es van rebre 52 treballs de la primera categoria (1r i 2n d’ESO) i 42 treballs de la segona (3r i 4t d’ESO). Els participants van ser de diferents indrets de la província com Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Vila-seca, Salou, Les Borges del Camp, Tortosa, Cunit o Alcover; però també d’altres ciutats catalanes com Barcelona, Girona, Espinelves, Castellbisbal, Sabadell, Vic, Berga o Lleida entre altres. En aquella primera edició es va escollir el tema de l’amistat com a tema central de les narracions.

Com participar

Les bases del Premi AMA es poden consultar a la web de l’associació Etcètera que és www.associacioetcetera.org i els participants han d’enviar els seus treballs al correu associacioetcetera@gmail.com

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.