El 60% de les escoles públiques de Reus, obert a l’estiu amb les activitats de lleure

Casal d'estiu

El 57% de les escoles públiques d’infantil i primària de Reus, 12 de 21, estan obertes aquest estiu amb motiu de les activitats organitzades per l’Ajuntament i les entitats de la ciutat en el marc dels Casals d’Estiu i el programa d’activitats L’Estiuegem 2017. Els Casals d’Estiu de Reus, impulsats per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, funcionen aquest mes de juliol a ple rendiment, amb una oferta basada en l’educació en el lleure i el treball cooperatiu i en equip. El gruix més important de l’oferta es concentra al més de juliol. Aquestes dues setmanes, el nombre de participants als casals ha arribat al màxim de 398 infants.

Actualment, el número d’inscripcions setmanals sol·licitades per a tot l’estiu és de 1.690; el que representa un lleuger increment respecte l’estiu passat, amb 1.659 per les mateixes dates. El nombre es va consolidant progressivament any rera any. Les inscripcions setmanals continuen obertes.

Els casals d’estiu proposen als infants un gran ventall d’activitats d’educació en el lleure i treball cooperatiu i en equip: jocs d’interior i exterior, jocs d’aigua, danses i cançons, gimcanes, tallers, sortides de proximitat, esportives, etc.

Estan organitzats directament per les AMPES i les entitats de lleure (esplais i agrupaments escoles ), van dirigits a infants d’entre 3 i 12 anys i es realitzen entre el 26 de juny i el 8 de setembre, a les pròpies seus o a les escoles fent ús social de les mateixes. S’organitzen de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, amb la possibilitat de serveis complementaris d’acollida i de menjador.

La col·laboració municipal garanteix proximitat en l’oferta; suport al món associatiu; diversitat de projectes, i equitat de preu per la franja horària de 9 a 13 h de 40 euros setmanals. Per les famílies monoparentals, nombroses i les que facin una segona inscripció, 38 euros.

Les activitats es realitzen d’acord a la normativa que marca la Generalitat de Catalunya, pel que fa al nombre i titulació de l’equip dirigent, rati de monitors per infants, conveni laboral de referència, d’entre d’altres

Casal d'estiu 2Cinc entitats s’han adherit a la convocatòria de subvenció 2017 que ha promogut la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística:

  • Casal de Lleure’17 – AEG Ben Enllà «Una aventura nova cada setmana!». Activitats cooperatives, manuals, esportives i en anglès. Del 26 de juny al 28 de juliol al Col·legi La Salle. Capacitat setmanal, 140 places.
  • Casal Joan Rebull «Donarem la volta al món». Casal esportiu, lúdic i cultural. Del 26 de juny al 28 de juliol i del 4 al 8 de setembre. Inscripcions: AMPA Escola Joan Rebull, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 17.30 h. Capacitat setmanal, 90 places.
  • Casal La Vitxeta «Un planeta viu!». Casal esportiu de descoberta del medi i l’ecologisme amb activitats en anglès. Del 26 de juny al 28 de juliol i del 4 al 8 de setembre. Inscripcions: AMIPA, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h. Capacitat setmanal, 80 places.
  • Casal Pi del Burgar «Estiu and sport al Pi!». Casal de lleure esportiu. Del 26 de juny al 28 de juliol i del 4 al 8 de setembre. Inscripcions, AMPA, de dilluns i dijous de 8.30 a 12 h i dimecres de 14.30 a 16.30 h. Capacitat setmanal, 70 places.
  • Casal Fem-nos Amics «Un casal de pel·lícula». Del 26 de juny al 8 de setembre. Lloc: Escola Prat de la Riba/ Parròquia St Joan. Inscripcions a l’Esplai Fem-nos Amics, divendres i dissabtes de 18 a 20 h. Capacitat setmanal, 80 places.

A més, les regidories d’Ensenyament i Política Lingüística i de Benestar Social en col·laboració amb entitats i AMPA també fomenten l’organització d’altres dos casals específics, a més d’aquest: un, adreçat a infants amb discapacitat i un altre, per a la primera infància:

  • Casal Adaptat Gaudi (TEA). Activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors. Organitza l’Associació Aspercamp.
  • Casal d’Estiu Adaptat. Activitats que s’hi realitzen: Hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. Del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola General Prim. Organitza l’AMPA CEEP Alba.
  • Casal d’Estiu Primera Infància i germans fins a 6 anys, a les EBM El Lligabosc i El Marfull. Del 31 de juliol a l’1 de setembre de 9 a 13 h.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.