Escultures de Jesús Curiá

La galeria Anquins presenta un conjunt d’escultures de l’artista Jesús Curiá caracteritzades per un potent dramatisme ple de fantasia i misteri.
La seva obra té un gran protagonista: l’ésser humà. L’historiador Ramon Casalé relata com, tant si representa a figures masculines o femenines, l’objectiu de l’artista és transmetre els jocs entre les idees de moviment i passivitat, combinades amb els conceptes de passat i present. Busca provocar en l’espectador un estat de reflexió, allunyant-se de la superficialitat dels cànons per plantejar-se què portem a dins, connectant amb allò més íntim a través de la representació de la pròpia figura humana.
Jesús Curiá treballa amb el bronze com a material principal en la creació de les seves escultures, element que li ofereix unes textures especials que en unir-se amb d’altres com la fusta, ens recorden al món antic i al pas del temps, ens explica Ramon Casalé.
El seu interès per relacionar el passat amb el present es transforma “en un conjunt d’obres figuratives que podríem associar al món surrealista”. Rostres inexpressius i figures en moviment que capten de seguida l’atenció de qui les mira.
Com assenyala l’historiador i crític d’art Ramon Casalé Soler, “Les escultures de Jesús Curiá no deixen indiferent a ningú, sobretot per la manera tan personal de representar-les, ja que per a ell el que és important és posar de manifest que la figura humana és essencial a l’hora de fusionar el passat amb el present, o el que és el mateix, crear una mena d’atracció estètica que provoqui en l’espectador la sensació de
trobar-se dins d’un món on la realitat i l’intangible es confonen”.
Jesús Curiá ha treballat amb la galeria des de l’any 1996 en nombroses ocasions. Ha fet exposicions pels cinc continents, convertint-se en l’artista més internacional vinculat a l’Anquins.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.