‘Espais d’introspecció’, del tarragoní Lluc Queralt, retrata 70 artistes als seus tallers

El creador al seu espai de creació. Aquest és l’eix principal de l’exposició ‘Espais d’introspecció’, en la qual el fotògraf Lluc Queralt (Tarragona, 1978) presenta a l’espectador una setantena de retrats d’altres artistes als seus respectius tallers. Josep Royo, Josep Maria Roselló, Jaume Plensa, Lita Cabellut, Béatrice Bizot o Perejaume són alguns dels autors i autores que han obert els seus espais més íntims de creació per aquest projecte expositiu, realitzat entre 2011 i 2021 i que ara es pot visitar al Museu d’Art modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) fins al 5 de juny.

La mostra s’ha inaugurat aquest divendres al vespre, amb una conversa davant del públic entre Lluc Queralt i el crític d’art Sema D’Acosta, en la qual l’autor tarragoní ha revelat com planteja els seus projectes creatius i com la fotografia ha esdevingut el mitjà per expressar la seva visió particular del món, en aquest cas mitjançant el retrat. De la seva part, D’Acosta ha assenyalat que “un retrat sempre és el resultat d’una trobada, funciona com un diàleg de complicitats en què la imatge final és alhora conclusió, síntesi i mirada. El fotògraf ha de procurar captar aspectes essencials del model que ens parlin d’ell i de les seves circumstàncies, i esforçar-se per entendre la situació per transmetre més enllà de l’evidència”.

Autors i autores de renom

A la mostra hi ha representats els següents artistes: Jaume Roig, Sara Janini, Josep Maria Roselló, Lita Cabellut, Stela Rahola Matutes, José Manuel Broto,Valentín Vallhonrat, Miguel Trillo, Perejaume, Jaume Plensa, Joan Fontcuberta, Guim Tió, Tom Carr, Kati Riquelme, Masao Yamamoto, Soledad Sevilla, Maite Caramés, Cristina García Rodero, Núria Pié, Lin Utzon, Raquel García-Tomás, Rafael Sanz Lobato, Rosa Amorós, Ramon Canet, Xavier Grau, Robert Llimós, Eugeni Forcano, Regina Giménez, Jaume Pitarch, Samuel Salcedo,Víctor Pérez-Porro, Isabel Muñoz, Francesc Ruiz Abad, Guillermo Marín, Rusó Cusó, Rafa Forteza, Marla Jacarilla, Anna Ill, Xavier Medina-Campeny, Maria Carbonero, Xavier Corberó, Ramon Masats, Anke Blaue, Xavier Serra de Rivera, Socatoba (Sonia Carballo), Neus Segrià, Béatrice Bizot, Octavi Aritz, Álex Marco, Ramiro Fernández Saus, Miquel Barceló, Jean-Marie del Moral, Rafel Joan , Oriol Vilapuig, Ariadna Meunié, Ian Waelder, Rosanna Casano, Ñaco Fabré, Jordi Prat, Francesc Artigau, Jordi Abelló, Eduard Arranz-Bravo, Marcos Palazzi, Lídia Masllorens, Alfons Borrell, José Manuel Ferrater, Marcel·lí Antúnez, Josep Royo, Agustí Puig i Ignasi Aballí.

La sèrie de fotografies d’‘Espais d’introspecció’ forma part de les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya 2021 i está dipositada al MAMT. L’exposició és oberta de dimarts a divendres, de 10.00h a 18.00h; dissabte, de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h, i diumenges i festius d’11.00h a 14.00h. Com sempre, l’entrada al MAMT és de franc (www.dipta.cat/mamt).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.