Estalvi de fins al 90% en el cost setmanal dels casals d’estiu adaptats de Reus

Enguany, per primera vegada, la inscripció als casals d’estiu adaptats que es fan a Reus durant el mes de juliol ha costat 15 euros a la setmana per infant o adolescent a les famílies que viuen a la ciutat. Aquest cost rebaixat ha estat possible gràcies a una subvenció de la Regidoria de Benestar Social per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. En concret, les famílies que han optat pel casal esportiu «A l’estiu Supera’t» s’han beneficiat d’una rebaixa del 90%, ja que el cost sense subvenció és de 150 euros, i les que han optat pel casal ASPI Reus d’Aspercamp, del 67%, ja que el cost sense subvenció és de 45 euros. Pel que fa al nombre d’infants i adolescents que han rebut la subvenció, han estat 63 en total: 35 del casal ASPI Reus d’Aspercampi 28 del casal esportiu «A l’estiu Supera’t».

Places cobertes

Totes les places oferides pels dos casals del 5 al 30 de juliol han estat cobertes amb escreix. Així el casal esportiu «A l’estiu Supera’t» s’han inscrit 32 infants i adolescents i al casal ASPI Reus d’Aspercamp, 48. La majoria dels infants inscrits viuen a Reus, tot i que també se n’han inscrit que viuen a altres municipis del voltant. La inscripció ha estat setmanal i es va tancar abans de començar l’activitat.

Els dos casals compleixen amb totes les mesures adoptades per evitar el contagi de la covid i contribueixen a millorar les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d’acord amb el ritme i les necessitats dels infants i adolescents que participen. D’aquesta manera, a més d’entretenir, treballen la millora de l’autoconcepte i l’autoestima, els hàbits d’autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre tothom que participa i amb els monitors i monitores, l’enfortiment dels vincles d’amistat, etc. Cada casal compta amb un equip de psicòlegs i altres professionals especialitzats en l’atenció als infants i adolescents que acullen. A més, algunes activitats es divideixen en grups reduïts per tal de poder oferir una atenció més personalitzada.

«A l’estiu Supera’t»

Les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms acullen el casal «A l’estiu Supera’t», organitzat per l’Associació Supera’t i el Club Natació Reus Ploms, adreçat a infants i joves, de 5 a 16 anys, amb Trastorn de l’Espectre Autista i altres trastorns del neurodesenvolupament. De dilluns a divendres, de 9 a 13 h, en aquest casal esportiu es practiquen moltes i diverses activitats com, entre altres, atletisme, bàsquet, futbol, handbol, jocs d’aigua, jocs de cooperació, salvament i socorrisme i waterpolo. També reben la visita de grups de diferents danses i balls de la cultura tradicional catalana.

Casal ASPI Reus d’Aspercamp

De dilluns a divendres, de 9 a 13 h, té lloc el Casal ASPI Reus, organitzat per l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp). En concret, aquest estiu tracten la temàtica «Viatjar és possible!». L’objectiu és treballar les habilitats socials, l’autonomia i la descoberta de l’entorn mitjançant el coneixement de les cultures dels diferents països a través de moltes i diverses activitats com, entre altres, treballs manuals, tallers de cuina, festes, esports tradicionals, excursions, ball, ioga i pàdel. Els infants fan aquest casal a l’Escola Rubió i Ors i els adolescents al Centre Cívic Llevant. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.