Èxit de dues startups de la Incubadora TIC de Redessa

El portal web de referència de l’ecosistema de startups a l’Estat Espanyol, El Referente, ja ha publicat el llistat de les 100 millors startups instal·lades als Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE). En aquesta edició, hi apareixen dues startups de la Incubadora TIC de REDESSA, EHealthAI i Biophenolics, participants de la segona i tercera edició de la Incubadora, respectivament.  

El regidor de Promoció Econòmica, Coneixement i Innovació i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, assegura que

“la Incubdora TIC és una de les millors eines de les quals disposem a l’Ajuntament de Reus per a impulsar els projectes tecnològics. Pròximament s’obrirà la convoctòria de cara a l’edició de 2024”. 

EhealthAI s’ha classificat en la categoria d’Informació, Informàtica i Telecomunicacions, per la seva activitat de programació i consultoria informàtica. Aquesta startup desenvolupa una plataforma d’aplicacions d’intel·ligència artificial per a l’àmbit de la salut, per a facilitar la detecció de malalties, com ara el càncer de pell. Segons l’informe, té una facturació anual entre 0-10.000 € i una inversió captada d’entre 100.000 €-250.000 €. Més informació a: https://ehealthai.eu/  

De la seva banda, Biophenolics entra en la categoria agroalimentària-biotecnològica. La seva activitat consisteix en el desenvolupament de productes nutricèutics innovadors, amb base científica, fent servir diferents matrius alimentàries i incorporant especialment polifenols, però també vitamines, minerals i altres extractes vegetals, per a la millora de la salut i el benestar de les persones en l’àmbit físic i emocional. També s’han indicat les seves dades de facturació i d’inversió, que corresponen a un 50.000-100.000 € de facturació anual i 0-10.000 € d’inversió captada. Més informació a: https://biophenolics.com/  

El rànquing reconeix l’esforç i creixement d’startups que aposten per la innovació en diversos àmbits de la societat i abasta sectors que van des de la biotecnologia fins a la intel·ligència artificial. A més, també reconeix la seva contribució a la creació de solucions transformadores que estan donant forma al futur de la innovació a l’Estat. 

Per tal de ser una de les startups preseleccionades, l’empresa havia d’estar creada a Espanya, comptar almenys un fundador espanyol i haver esta constituïda en els últims tres anys (des del 2021 fins al 2023). A més, entre els requisits també hi ha que comptin amb un component innovador o disruptiu i que tinguin un model de negoci estable. 

El jurat ha estat format per analistes dels fons Hyperion Ups, Kibo Ventures, Swanlaab, Angels Capital, BStartup, TheVentureCity i Faraday Venture Partners.  Recordem que en el rànquing de l’any passat, una altra startup de la Incubadora TIC, Kompy, també va ser reconeguda en aquesta classificació. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.