Èxit del programa de Gestió Alimentària al Centre Social el Roser

El projecte Gestió Alimentària, liderat per l’Ajuntament de Reus i la seva evolució fins al Centre Social el Roser ha estat una experiència d’èxit presentada aquest dijous, 16 de juny a Alacant en el marc de la segona edició del Fòrum Internacional Ciutats i turisme sostenible 5.0. La ponència “De G estió Alimentària al Centre Social El Roser: un exemple d’equipament municipal integrador, inclusiu i innovadoha anat a càrrec de la gerent coordinadora de l’àmbit de Serveis a la Persona, Anna Puigdomènech Romero

El fòrum és un esdeveniment organitzat de manera conjunta per Districte Digital Comunitat Valenciana i la plataforma de sostenibilitat i innovació Connect Clean, que reuneix a una selecció d’experts en transformació sostenible amb l’objectiu que expliquin les seves experiències d’èxit en les seves organitzacions i ciutats. 

La participació de l’Ajuntament de Reus, a més de presentar la pròpia expèirència, permet conèixer de primera mà casos d’èxit en diversos àmbits que s’estan treballant a l’Ajuntament de Reus com ciutat saludable, educadora, amiga de la infància, inclusiva i igualitària, etc. En un format híbrid, presencial i en línia, s’abordaran vuit grans reptes: Mobilitat, transport i logística; Energia, clima i medi ambient; Educació, salut i esport; Control del risc i seguretat; Ciutadà, inclusió, cultura i patrimoni; Turisme, tecnologia i nous destins; Infraestructura i manteniment; Habitatges, barris, ciutat i àrea metropolitana.

Són tres dies d’activitat en què participen representants de l’estat espanyol, França, Mèxic, Bèlgica, Colòmbia, Egipte, Portugal, Finlàndia i Àustria, entre altres països. Pel que fa al format, hi ha programades entrevistes en directe, presentacions de més de seixanta projectes que requereixen solucions, agendes B2B, treball en xarxa i tallers.

Programa de Gestió Alimentària de Reus
En l’actualitat, el Programa de Gestió Alimentària de Reus es gestiona des del Centre Social El Roser, un equipament municipal que depèn de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Tant el menjador social com el rebost social del Centre Social El Roser reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària de Reus.

Pel que fa a les dades concretes, durant l’any 2021, la Xarxa de Distribució d’Aliments que forma part del Programa de Gestió Alimentària va atendre 5.804 persones, derivades a aquest servei per professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, Càritas i Creu Roja. Pel que fa als aliments donats, es van rebre 248.675 quilos d’aliments frescos i cuinats, dels quals es van recuperar 242.052 quilos, que representen un 97%.

El programa de gestió alimentària ha rebut 2.028.815 quilos, és a dir, més de 2.000 tones des del 27 d’agost de 2012, quan es va començar a implementar, fins al 31 de desembre de 2021. Una quantitat d’aliments que ha permès facilitat durant aquest període una alimentació segura i saludable a unes 12.000 persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a la tipologia dels aliments recuperats, la verdura, seguida de la fruita, representen les quantitats més grans.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.