Exposició de Barra Nogueras a Salou

La Torre Vella de Salou acull fins el proper dia 9 de desembre una exposició de l’artista navarresa, afincada a Salou de fa molts anys, Maria Luisa Barra Nogueras. Es tracta d’un conjunt de 59 olis realistes de gran qualitat que recullen de forma antològica part de la seva prolífica obra, caracteritzada per un gran talent i una forma pròpia i particular de veure el món, la natura i la figura humana.

Son 59 peces perfectament escollides, amb colors suaus i lluminosos que giren en torn de les temàtiques més aimades per Barra Nogueras: les flors, els paisatges, les marismes i la dona de l’Índia.

L’alcalde Pere Granados va enaltir el treball de l’autora, així com la seva sensibilitat i capacitat per reflectir l’ànima de les obres i la vida pròpia de les imatges.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Julia Gómez, va glosar la figura de l’artista, de la qual va destacar la seva condició de salouenca, com a referent del talent local.

Barra Nogueras ha fet incomptables exposicions, ha estat premiada amb importants guardons i la seva obra ha viatjat a col·leccions privades de països com Espanya, Argentina, França, Alemanya, Estats Units, Austràlia, Itàlia, l’Índia i Tailàndia, entre altres.

Així mateix, dibuixos de Barra Nogueras apareixen en obres literàries i en revistes i catàlegs nacionals d’art, entre ells el “Diccionario de Pintores i Escultores Españoles del siglo XX”, de Fórum Artis. També, més de 100 crítiques i ressenyes en diaris i revistes especialitzades avalen la trajectòria professional de la pintora.

La mostra, que és un dels actes previs de la programació de la Festa del 30 d’Octubre, es pot visitar de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h. Diumenges i festius, tancat. Entrada gratuita, aforament limitat. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.