Exposició de la Federació Internacional de Fotografia al CIMIR

Exposició de la Federació Internacional de Fotografia al CIMIR

El Centre de la Imatge Mas Iglesias inaugura aquest dissabte a les 12:00 h el centre d’exposicions de la Federació Internacional de Fotografia, alhora que es lliuraran els premis de l’Intercontinental Circuit.

Posteriorment s’inaugurarà l’exposició “Biennal Medalla Gaudí, 1995-2007″. Una experiència fotogràfica apassionant” i es podran veure dos audiovisuals “Mankind at work” de la FIAP i “Obres guanyadores del Gaudí¡iRFoto 2019”, inclòs dins el Intercontinental Circuit.

Biennal Medalla Gaudí, 1995 – 2007. Una experiència fotogràfica apassionant


L’exposició inaugural del Centre d’Exposicions FIAP a Reus és una retrospectiva de les Biennal Medalla Gaudí que es van organitzar a Reus des de 1995 fins al 2007.

Com diu el mateix títol, van ser una experiència apassionant, ja que anaven molt més enllà d’un saló fotogràfic convencional.

Ja en les bases s’exposaven les motivacions dels organitzadors. “Així convocàvem als artistes fotògrafs de tot el món a que, per mitjà de les antigues tècniques fotogràfiques i les més actuals i avançades, investiguessin i experimentessin per obtenir unes imatges, en les quals, la lliure creació fos el motiu principal”.

El tema també deixava clara la filosofia: Fotografia alternativa i de recerca, antigues i noves tècniques al servei de la fotografia actual.

Així, doncs, es van rebre obres realitzades amb les tècniques més antigues com goma bicromatada, cianotípia, etc., passant pel polaroid manipulat i transfer o fotocòpies i impressions fins arribar a la fotografia digital, just en el moment en que s’obria pas en el món de la fotografia.

A més, el propòsit era fer arribar la fotografia als museus, per això, en cada edició, les vint-i-cinc obres premiades s’adquirien i passaven a formar part de la Fototeca Municipal de Reus. Van ser els únics en adquirir obra per incorporar-les a un museu, dins l’àmbit dels salons patrocinats per la FIAP.

A banda de l’adquisició de les obres, el premi era una medalla de bronze de disseny únic per a cada edició, les Medalles Gaudí, una petita obra escultòrica, una petita obra d’art.

En l’exposició, es poden veure, doncs, les 175 obres que es van adquirir en les set edicions que es van convocar.

Un conjunt d’obres amb una gran diversitat de tècniques i de maneres d’entendre la imatges per part de cada artista i això fa que sigui una mostra molt didàctica. Segur que podran agradar més o menys, però segur, també, que no deixaran indiferents.

L’exposició es complementa amb dos audiovisuals:

  • WOMEN LIFECYCLE del Servei de Col·leccions de la FIAP
  • Obres premiades en el GaudiRfoto, VII Saló internacional de Fotografia que forma part del IV Intercontinental Circuit de Fotografia.

Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus. Centre d’Exposicions FIAP


El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, CIMIR, està situat en una antiga masia senyorial rehabilitada el 2007 per acollir la Fototeca Municipal de Reus.

El CIMIR, que depèn de l’Institut Municipal Reus Cultura de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, és un punt de referència en el món de la fotografia de Catalunya i custòdia un importantíssim arxiu de fotografia històrica de Reus i el seu entorn, gràcies als nombrosos pioners de la fotografia que hi va haver a Reus a finals del segle XIX i començaments del XX i, també, gràcies a la ingent tasca realitzada per l’Agrupació Fotogràfica Reus.

Custòdia també una cinemateca amb cintes antigues de cineastes amateurs de la ciutat.

Finalment també conserva una important col·lecció de fotografia creativa fruit dels nombrosos salons de fotografia organitzats des de Reus.

És aquí on, a partir d’ara, estarà el Centre d’Exposicions FIAP que s’inaugurarà aquest dissabte i que completarà el treball que l’equip del CIMIR realitza en pro de la fotografia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.