Exposicions dedicades a Joan Fuster i Gabriel Ferrater a les biblioteques municipals

Fins el 26 d’agost es poden visitar les exposicions commemoratives del centenari del naixement de Joan Fuster i Gabriel Ferrater produïdes per la Institució de les Lletres Catalanes i que itineren per diverses biblioteques catalanes. A la Biblioteca Central Xavier Amorós es pot veure «Joan Fuster, una vida il·lust rada», un conjunt de 6 plafons on es destaquen els trets més essencials de la seva biografia, profusament il·lustrats amb fotografies, dibuixos i les portades dels seus llibres. És una manera amena d’aproximar-se a un dels referents de la vida social i cultural dels Països Catalans. Amb el seu llibre “Nosaltres els valencians”, publicat l’any 1962 assolia una dimensió pública i de compromís amb la identitat nacional dels pobles de parla catalana.

Simultàniament, a la Biblioteca Pere Anguera, es pot visitar «Gabriel Ferrater: llegir tota la vida» Ideada per Jordi Cornudella, comissari de l’Any Gabriel Ferrater, i dissenyada pel reusenc Jordi Romero, “Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida” consta de 7 plafons i es presenta com una eina divulgativa i fàcil d’itinerar. L’exposició pren el títol d’un fragment d’una carta que Gabriel Ferrater va enviar a la seva mare des d’Hamburg el novembre del 1963: “No us cregueu que el meu treball sigui massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el que he fet tota la vida”. Amb la lectura com a eix vertebrador, doncs, la mostra repassa les diferents etapes vitals i intel·lectuals de l’autor: un resum de la seva vida i la seva relació amb les matemàtiques, l’art, el món editoria l, la poesia, la lingüística i la docència.  

A banda, l’exposició itinerant «Gabriel Ferrater, poeta, crític i traductor» produïda per les Biblioteques Municipals de Reus amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, es trasllada a Almoster per enriquir el programa de la seva Festa Major i tot seguit anirà a la Biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat fins el dia 31 d’agost.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.