exproReus genera un impacte econòmic de 7,5 M d’euros

exproReus genera un impacte econòmic de 7,5 M d’euros, segons es posa de manifest en l’estudi encomanat per firaReus al Gabinet Ceres i que s’ha fet entre 161 expositors i més de 200 visitants. L’estudi fa èmfasi en l’actualizació d’exproReus, que es fa evident en la disminució de la mitjana d’edat dels expositors (43 anys) i els visitants (36 anys) i l’alt grau de fidelitat i recomanació que té la fira multisectorial: un 84% assegura que participarà en pròximes edicions. Aquest percentatge coincideix amb el dels visitants: un 85% afirma que tornarà a venir. Tres quartes parts dels expositors recomanarien a altres expositors que participessin a exproReus.
Segons el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, «exproReus és una fira que s’ha adaptat als nous temps i als nous públics. Per això anem introduint novetats com ara la nova APP de firaReus, que precisament es va presentar coincidint amb l’exproReus».
L’estudi també ha servit per analitzar la utilitat de la fira a nivell comercial. En aquest sentit un 83% dels expositors assegura que ha fet contactes durant l’exproReus i d’aquests, un 63% considera segur o molt probable que com a conseqüència d’aquests contactes realitzarà alguna venda. El President del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà assegura que «hem treballat per modernitzar la fira i convertir-la en una eina de venda per a les empreses. En general els expositors entenen que la fira tindrà un impacte positiu en les vendes en els 6 mesos posteriors a exproReus».
A l’hora de puntuar-la ho fan amb un 6,6 sobre 10 de nota mitjana, mentre que un 11% dels expositors valoren exproReus amb un excel·lent. Els expositors valoren amb un notable l’horari i la seguretat i amb el que han estat més crítics és amb la cobertura wifi a l’interior del recinte firal. En aquest sentit, des de l’organització ja s’està treballant per a millorar aquest aspecte de cara a l’any vinent.
En la darrera edició ha augmentat molt el percentatge de persones que han allargat la seva estada a la fira, quedant-se a dinar o sopar a exproReus: gairebé la meitat dels visitants han menjat al restaurant de la fira o al Tasting Village. L’estudi fa palès també que exproReus és una fira de ciutat: més de la meitat dels enquestats tenen la seva residència habitual a Reus i un 22% són d’algun municipi del Baix Camp. Destacar que un 41% ens visita per informar-se sobre algun producte i la gran majoria (un 90%) ja havia vingut altres vegades a la fira.
Durant el 2016 s’han celebrat 105 actes, que han portat a firaReus a 117.600 visitants i que s’han traduït en 182 dies d’ocupació. D’aquests, 95 han estat actes relacionats amb el mercat de reunions (jornades, cursos, congressos, presentacions, etc) i 10 han estat fires d’organització pròpia o externa.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.