Les famílies de La Vitxeta comencen a cosir el vestuari del Ball de Marcos Vicente

Els patrons han estat dissenyats per Josep Maria Casas de la Botiga El Barato

Són reinterpretacions dels vestits originals que apareixen en fotografies i gravats de l’època

Les trobades de l’equip de costura són un nexe d’unió entre diferents generacions i cultures

El ball parlat de Marcos Vicente està previst que es presenti d’aquí poc més d’un mes i mig i les feines de preparar-lo s’intensifiquen. Un dels punts importants de qualsevol element festiu és el vestuari, i aquest punt també l’hem volgut fer d’una manera col·laborativa. Així doncs, els divendres, quan s’acaben les classes, unes quantes famílies es queden a cosir els vestits que cada any portaran els alumnes de cinquè que facin el ball.

La vestimenta ha estat dissenyada per Josep Maria Casas de la botiga El Barato de la plaça de Sant Pere de Reus. Aquests vestits són reinterpretacions del vestuari original del ball que hem pogut conèixer per fotografies i gravats de l’època en la qual era un ball força popular.

Seguint els patrons del Josep Maria Casas, diverses famílies de l’Escola La Vitxeta es reuneixen per avançar feina i aconseguir així el lògic estalvi de recursos de cara a la recuperació del ball. Però no només això, sinó que aquest equip de costura pretén establir un vincle de treball cooperatiu entre famílies i també un nexe d’unió entre persones de diferents generacions i cultures. L’activitat de costura esdevé un projecte participatiu en si mateix.

De moment s’estan enllestint les decoracions dels vestits dels diables burlescos i més endavant es preveu que es cusin els guarniments de la resta de vestits.

El finançament del ball es completarà amb una campanya de micromecenatge que s’està enllestint aquestes setmanes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.