La Festa de la Gent Gran s’obre a nous espais i s’amplia a tota la setmana

La regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència programa de nou la Festa de la Gent Gran, però enguany amb novetats respecte les edicions anteriors: la programació s’estén a tota la setmana —entre el 29 de maig i el 2 de juny—, i les activitats es descentralitzen i s’escampen per diferents espais de la ciutat.

La programació de la festa gira a l’entorn de la gent gran activa com a tema central. Es dóna continuïtat així al fil argumental que s’ha portat a debat dels consells municipals d’Infants i de Joves, i que la regidoria promou als casals municipals per tal de fomenta l’envelliment actiu de la població.

La Festa de la Gent Gran és un reconeixement anual a les persones grans de la ciutat —en especial als membres de les entitats d’aquest col·lectiu i als usuaris dels casals, els municipals i els de la Generalitat—, alhora que és una oportunitat per donar a conèixer, en un ambient festiu i de lleure, les activitats habituals que es fan al llarg del curs als casals de la gent gran: ball, gimnàstica, cant, etc…

Casals municipals de la gent gran
Més de 550 persones s’han inscrit a la programació d’activitats del curs 2016-2017 dels casals municipals de la gent gran. Les activitats que es realitzen aquest curs als casals són les següents: gimnàstica, relaxació, salut de l’esquena, informàtica, català, anglès, taller de memòria, manualitats, balls en línia, ball d’envelat, country, biomúsica, punt de mitja i retalls de roba.

Els casals municipals són els espais de lleure per a la gent gran de la ciutat. La programació dels casals és diversa i va des de xerrades, tallers i formació fins a activitats d’animació, sortides i excursions o jocs. Tenen com a objectiu, més enllà de l’entreteniment, promoure el tenir cura del cos i de la ment. Per això es realitzen diverses activitats en diversos àmbits: gimnàstica de manteniment, formació, balls i danses, tallers, manualitats, etc.

Als casals municipals hi poden accedir les persones majors de 60 anys empadronades a la ciutat, que han d’inscriure’s al casal de referència de la zona on viuen.

Programa de la Festa de la Gent Gran
Les activitats recollides al programa de la Festa de la Gent Gran es desenvolupen entre el 29 de maig i el 2 de juny:

Dilluns, 29 de maig
A la plaça del Mercadal, a partir de les 9:00h: Esmorzar solidari a favor del Banc dels Aliments. Benvinguda als assistents Durant el matí exhibició de balls i actuacions de les diferents entitats. I a les 13h: Vermut solidari a favor del Banc dels Aliments

Dimarts, 30 de maig
Al Mas Abelló (c/Mas Carpa, 4): a les 9.00h, campionat de petanca i bitlles; i a les 12.00h, entrega de trofeus
Al Casal de Gent Gran de Reus II (Riera d’Aragó, 11), a les 16.00h, campionat de botifarra i dòmino; i a les 19:00h, entrega de trofeus

Dimecres, 31 de maig
A la Sala Santa Llúcia (Raval de Robuster, 34), a les 17.00h, benvinguda als assistents. Cant de les corals: Cor Alegria i Espai “la Caixa”. Homenatge a les persones més grans de la ciutat. Xerrada a càrrec de la Dra. Ester Martínez sobre “Gent gran, gent activa”.

Dijous, 1 de juny
Al Pavelló Olímpic Municipal (Carrer de Mallorca, 1): a les 12.00h, tastet de balls; a les 13.30h, ballada de sardanes; a les 14.00h, dinar; i a les 16.00h, ball d’envelat per a tothom amb l’orquestra “Jamaica”

Divendes, 2 de juny
A les 11.00h: Visita cultural guiada per a la gent gran a l’Institut Pere Mata i a la Bòvila Sugranyes amb inscripció prèvia trucant al 977 010 029 (Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència)
Al Centre Cívic Migjorn, a les 18.00h, representació teatral del Casal Municipal de la Gent Gran Districte V; i a les 20.00h, cloenda.

foto_170523_cp_festa_gent_gran_0

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.