Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia

L’Ajuntament de Reus ha presentat el cartell de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2023, obra de l’artista visual Jordi Sugrañes, i el programa d’actes de les festes, que començaran oficialment el dijous 21 de setembre amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat i que tindrà com a centre neuràlgic els voltants del Santuari de Misericòrdia. El programa inclou els actes tradicionals, espectacles infantils, activitats organitzades per les entitats, revetlles, espectacles i una gran diversitat de propostes per a totes les edats.

Jordi Sugrañes
El cartell que il·lustra la Misericòrdia 2023 és obra del reusenc Jordi Sugrañes. Interessat des de ben petit per l’art i tot el que l’envolta, es considera un artista visual multidisciplinari. Format en grau superior de Gràfica Publicitària a l’EADT de Tarragona i garaduat en disseny gràfic a l’ESDi de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, treballa com a dissenyador gràfic i animador digital a Barcelona.

Nous elements festius
Pel que fa a les novetats d’aquesta edició cal destacar la presentació de dos elements festius nous, El Pere i la Lloba, de la Colla Pessigolla i del Superadrac, de l’Associació Supera’t.

El Superadrac és una iniciativa de l’Associació Supera’t, que treballa amb persones amb trastorns de l’espectre autista i té l’objectiu d’obrir la possibilitat de portar un element a persones amb diversitat funcional, motiu pel qual s’ha dissenyat pensant en les persones que van en cadira de rodes.

L’arribada del Superadrac va en la mateixa línia que altres iniciatives inclusives que s’han anat incorporant a les festes de Reus per facilitar la inclusió de persones amb sensibilitats sensorials. .

Programació 2023
Per a les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia s’han preparat més de 150 activitats, entre els actes previs i els posteriors de la festa, que es concentra entre el 21 i el 25 de setembre.

El divendres 15 de setembre, des del barri Niloga i a les 18:00 h, el Xiquet i la Xiqueta es dirigiran cap a la plaça del Mercadal repartint el programa. A les 21:30 h, i a la Prioral de Sant Pere, es farà el muntatge escènic de l’Orfeó Reusenc, “Misericòrdia de Reus al Cel”. Les entrades costen 3 euros i es poden comprar a entrapolis.com

El dissabte 16, dia de la Trobada de Gegants i del Correfoc Infantil, cercavila de Tretze de la Dansa de Mossèn Joan de Vic.

Un altre acte destacat d’aquest dia és la Nit de Claqué, a les 20.30h al Teatre Bartrina.

El 57è Aplec Baix Camp centra els actes del diumenge 17 de setembre al voltant de la plaça del Santuari. A les 11.30h a la plaça del Mercadal tindrà lloc la presentació del nou element festiu anomenat Pere i la Lloba, que representa el popular conte a través d’un ball amb música i coreografia de nova creació i amb diversos  personatges: una nova bèstia, que simbolitza la Lloba, el capgròs Pere i diferents ovelles del seu ramat. L’acompanyament musical anirà a càrrec d’una formació de flabiols de l’Aula de Sons. El nou element festiu ha estat creat per iniciativa de la Colla Pessigolla.

Els dies 20 i 21, el Carro dels Romanços torna al carrer de la ma del Bravium Teatre. També el dia 20 tindrà lloc la XXIX Trobada de Misericòrdies a l’alcaldia de l’Ajuntament de Reus.

Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia s’obren oficialment amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat 2022 el dijous 21 de setembre, a les 20:00 h, al Saló de Plens. Entrega del títol de Fill Il·lustre de la Ciutat a Josep Murgades Barceló; de la Medalla de la Ciutat a Cori Bach Voltas i a la societat El Círcol; i de les mencions honorífiques municipals al Ball de Cavallets, al col·lectiu H2O i a la Casa de Misericòrdia.

L’endemà divendres 22, el protagonisme serà pel Seguici Petit.

El dissabte dia 23 tindrà lloc la Diada Castellera de Misericòrdia al Mercadal. Començarà a les 18:00 h, amb les colles Moixiganguers d’Igualada, Nens del Vendrell i els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus. Tancarà el dia A Reus, Correfoc! des de la plaça del Mercadal.  També serà el dia de la cercavila del Canó de les Festes i del Petit Reggus al Parc de Mas Iglesias.

El diumenge 24 és el dia de la vigília, amb la Cercavila del Masclet, el Rosari de Torxes i les revetlles, amb l’Orquestra La Catalana, o la revetlla jove, amb La Guetto Orquestra i l’Orquestra Allioli. I a la Palma, el Festival de reggae, ska i altres herbes, Reggus celebrarà el 30è aniversari.

El dia de la Mare de Déu de Misericòrdia tota l’activitat es concentra al voltant del Passeig de Misericòrdia i del Santuari. Destaquen la baixada del Seguici Festiu al matí i la dels diables a la tarda; la solemne missa concelebrada, les ballades dels gegants, nanos, danses i bestiari i el dinar de festa major dels grups festius de la ciutat.

El ball de l’Àliga a l’interior del Santuari, les enceses dels elements de foc, la carretillada del Ball de Diables i l’encesa de la façana del santuari amb la mostra piromusical, a càrrec de la pirotècnia Igual, donaran per finalitzada la festa.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.