Festes de Misericòrdia

Festa major 2017

Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia són, sens dubte, un dels moments amb més espais de trobada i de relació entre la ciutadania reusenca. Passat el parèntesi vacacional de l’estiu, moltes entitats i el conjunt de la ciutadania reusenca reprenen amb noves energies el cicle de les activitats cíviques, escolars, familiars i professionals. Un període que a la nostra ciutat no s’entén sense la presència al carrer de les celebracions vinculades a Misericòrdia.

ACTES DESTACATS

Divendres 15, 

21.30 h a la Prioral de Sant Pere, Misericòrdia: de Reus al Cel. Muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que ens porta a reviure la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia com mai abans, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

Dissabte 16,

A les 11 h des de La Palma i fins a la Plaça d’Evarist Fàbregas, cercavila dels elements participants a l’acte de donació del Basilisc petit a la ciutat: la Mulassa dels Pallaresos, el Basilisc de Valls i el Basilisc i el Basilisc petit de Reus.

A les 12 h acte de donació del Basilisc petit a la ciutat i presentació de la nova Banda del Basilisc. Seguidament, vermut rumbero a la mateixa plaça.

18.00 h a la plaça de Prim, XIII Concurs de Masclet i Fira de Degustació Amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró. A Reus, Correfoc!

20.15 h, des de la plaça de Catalunya, A Reus, Correfoc Infantil!, amb la participació dels Diables Infantils de la Canonja, Diables Infantils 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Martí Napolità, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, carrer del Metge Fortuny i plaça del Mercadal.

Festes de Misericòrdia 201721.30 h, des de la plaça Mercadal, A Reus, Correfoc!, amb la participació del Ball de Diables de Tarragona, el Drac de la Geltrú, el Drac de Sant Jaume dels Domenys i, de Reus: els Bous de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Metge Fortuny, carrer d’en Vilar, carrer de Rosich, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó, carrer de l’Hospital, Absis, carrer de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

Festes de Misericòrdia

Diumenge 17,

De 10.00 a 20.30 h, a laplaça del Santuari, 51è Aplec Baix Camp. Organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. La diada començarà amb un esmorzar popular. Sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove, i a la tarda també amb la Cobla Pare Manyanet. De forma paral·lela hi haurà diversos tallers i activitats: escacs, jocs, manualitats i un concurs de colles a la tarda. El Drac i la Víbria clouran l’aplec. Durant el matí, dins el 51è Aplec Baix Camp, actuació dels Nanos de Reus, amb motiu del 70è aniversari del grup de nanos de Modest Gené.

17.30 h, a la plaça Mercadal, Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu. Si ets fan del seguici de Reus… Fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores… pega… cartró o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Col·labora: Canal Reus TV. 18.30 h, inici de la cercavila pel centre de la ciutat. Recorregut: carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, Absis, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal.

Dimecres 20,

20.00 h, a l’Ajuntament, XXV Trobada de Misericòrdies de la nostra ciutat.

Dijous 21,

12.00 h, al raval de Martí Folguera n. 19, descoberta de la placa a la casa natalícia del Dr. Alexandre Frias Roig (1878-1963), dins els actes de l’Any Dr. Alexandre Frias Roig.

20.00 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2017. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Mencions honorífiques municipals a l’Escola Prat de la Riba, la Banda-Cobla Pare Manyanet, el Club Esportiu Santes Creus, la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, el Drac, el Ball de Prims i l’Equip d’Hoquei Patins Festa Major Reus Deportiu. Durant l’acte es repartirà la postal número 39 de la col·lecció de postals de la festa, dedicada a la Carrossa Triomfal de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

Divendres 22,

22.00 h, al Teatre Bartrina, concert Coldday. A very special tribute to Coldplay. Coldday va néixer el 2012 per retre un homenatge a la banda britànica Coldplay. L’espectacle és un viatge per tota la trajectòria de Coldplay, des del seu primer disc Parachutes fins al més actual, A head full of dreams. Preu: 5 euros anticipada, 8 euros a taquilla.

Dissabte 23,

18.00 h, des de l’Ajuntament, inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat. Amb la participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. El recorregut de la cercavila serà: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim i carrer de Monterols, i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on es farà la passada de lluïment.

18.30 h, a la Plaça d’Evarist Fàbrergas, Diada Castellera de Misericòrdia. Amb la participació dels Nens del Vendrell, els Castellers de Sabadell i els Xiquets de Reus, que ens oferiran els seus millors castells.

Festa major 2017

Diumenge 24,

20.30 h, des de la plaça Mercadal, sortida de la Cercavila del Masclet. Amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà per la plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

22.30 h, des de la Plaça de la Pastoreta i pel passeig de Misericòrdia, Rosari de Torxes. Encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà el recorregut a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

23.00 h, a La Palma, 24a edició del REGGUS, festival de reggae, ska i altres herbes. Amb participació del reggae de casa nostra, una mostra de l’escena nacional i estatal, així com la presència d’algun artista internacional. El Reggus és el festival de reggae en actiu més veterà de l’Estat i un dels més antics d’Europa, amb el temps s’ha anat convertint en una referència de l’escena d’aquest gènere musical en l’àmbit nacional. Després d’uns quants canvis, el festival torna a La Palma i en format de revetlla per quedar-s’hi. Entrada gratuïta.

Dilluns 25

11.00 h, des de la plaça de la Pastoreta, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al santuari. Amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

19.30 h, al Passeig de Misericòrdia, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari. Amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars. A continuació, a l’interior del Santuari, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

En acabar, a la plaça del Santuari, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables. I finalment, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

Festes majors 2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.