Fina Masdéu farà la glossa institucional de la Diada Nacional de Catalunya

La doctora en Filologia Catalana i coordinadora del col·lectiu Reusenques de Lletres, Fina Masdéu Abril, serà l’encarregada de de fer la glossa de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el matí de l’11 de setembre. Masdéu ha estat con vidada per l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita. 

Reusenques de lletres és una iniciativa literària, creada l’any 2013, impulsada per Fina Masdéu i Victòria Rodrigo, entre altres, que aplega diverses escriptores vinculades amb la capital del Baix Camp i de trajectòries molt diverses: narrativa, poesia, literatura infantil, periodisme, assaig, història, biografia, etc. La finalitat del col·lectiu és crear una plataforma estable que permeti fer emergir el talent local tant de la literatura de ficció com de no ficció i donar-li visibilitat.

Des de la seva creació, enguany fa 10 anys, ha editat diversos llibres i ha organitzat una gran quantitat d’actes literaris com ara: tertúlies, xerrades, sessions literàries, tallers d’escriptura, etc. 

Fina Masdéu Abril 

Fina Masdéu Abril (Reus, 1958) és doctora en Filologia Catalana (UB); fins a la seva jubilació, l’any 2018, ha exercit com a catedràtica de Llengua i literatura catalanes a secundària, a l’institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus.

Ha publicat la monografia “Plàcid Vidal: memorialista singular d’obra viscuda” (Arola, 2018), el pròleg a l’edició il·lustrada de “Da nuces pueris” de Gabriel Ferrater (Peu de Mosca, 2022), estudis i articles sobre escriptors locals i comarcals, sobre literatura del jo i sobre literatura i paisatge –en aquest àmbit, és coautora del llibre “Rutes literàries pel Baix Camp” (Proa, 2008)–, i també contes en volums col·lectius.

Col·labora amb diverses associacions culturals de la ciutat: Centre de Lectura de Reus (actualment n’és la Directora d’activitats culturals), és secretària de l’Associació Gosar Poder, i participa en les jams de Safareig Poètic.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.