Fira d’Entitats de Reus, el 18 de maig

Amb l’eslògan “Compartir per créixer”, aquest dissabte, 18 de maig de 10 a 20h,  tindrà lloc a la Plaça de la Llibertat una nova edició de la Fira d’Entitats de Reus. Després de 13 anys es recupera aquest esdeveniment amb la intenció de celebrar-lo cada dos anys, com ha quedat establert al Pla d’Acció Mu nicipal 23-27. Aquesta serà una edició de la fira renovada, que comptarà amb la participació de 110 entitats i associacions; 80 carpes de les entitats i més de 50 activitats que tindran lloc a dos escenaris on les entitats exhibiran actuacions de música, dansa i arts i activitats complementàries com tallers i activitats per a totes les edats.

El projecte s’ha concebut de forma col·laborativa, transversal i intergeneracional entre l’Ajuntament, les entitats i associacions i col·lectius com la gent gran. Hi col·laboren l’àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i la Regidoria de Salut i Esports, que han donat suport econòmic i logístic a la fira, i han coordinat la participació de les entitats que formen part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, del Punt de Voluntariat i les entitats esportives.

La fira ha incorporat una mostra d’activitats que realitza el col·lectiu de persones grans dins del marc de la celebració de la Setmana de les Persones Grans, del 16 al 24 de maig, i també hi participen les entitats amb seu als centres cívics.  El punt de voluntariat, els sis centres cívics que hi ha a la ciutat i la federació d’associacions de veïns tindran també la seva representació en carpes pròpies. També hi haurà una carpa del nou centre cívic Gregal on tothom podrà deixar escrit que és el que voldria trobar-hi.

Més de 50 activitats

La procedència de les 110 entitats participants és molt diversa: socials, musicals, de teatre, de dansa, corals, ONG, veïnals, tradicionals, de gent gran…  el que enriqueix molt la diada i facilitarà un dels objectius principals que és trobar espais de relació i coneixement entre elles, creant espais que promouen el vincle, la trobada, la relació entre les diferents generacions  i que la ciutadania pugui gaudir de la riquesa del teixit associatiu de la ciutat.

Les participació de les entitats s’ha configurat de tres maneres: oferint una activitat a la plaça; oferint una activitat i tenint un estand on mostrar a la ciutadania allò que fan o amb un estand on donar-se a conèixer i mostrar la seva activitat.

La Fira s’iniciarà a les 10 del matí amb l’inici de les actuacions als dos escenaris que s’instal·laran a la plaça i que tindran activitat de manera simultània. A continuació, s’iniciarà la cercavila dels elements festius tradicionals dels diferents barris de la ciutat que estaran acompanyats pel drac inclusiu de l’associació Supera’t i que recorreran el Carrer Sant Joan, faran una ballada a la Plaça Prim, pujaran C. Monterols i en arribar a la Plaça de la Llibertat faran una ballada per la plaça.

Durant tot el dia s’aniran succeint més de les 50 activitats que les entitats han preparat i que es podran consultar al díptic adjunt, que també es repartirà per la ciutat. Aquestes inclouen música i dansa, tallers i activitats per a totes les edats.

Al migdia tota la gent que hi hagi a la plaça podrà gaudir d’un vermut popular i l’associació de veïns Mas Magrané prepararà “migas” per a tothom.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.