Floristes i llibreries protagonitzaran la Diada enguany al Parc de Sant Jordi

Floristes i llibreries protagonitzaran la Diada enguany al Parc de Sant Jordi

L’Institut Municipal Reus Cultura, d’acord amb la Comissió de Sant Jordi que està formada per llibreries, floristeries i entitats, ha dissenyat una Diada de Sant Jordi centrada al sector professional del llibre i de la rosa que se celebrarà al Parc de Sant Jordi

La festa de Sant Jordi d’enguany estarà adaptada a les mesures de salut i seguretat que exigeix el PROCICAT, alhora que es conserven els elements tradicionals i que identifiquen la tradicional celebració, com són els llibres i les roses, i també les activitats relacionades amb el món del llibre.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, ha explicat que “hem continuat treballant des de la comissió de Sant Jordi per tal que sigui una proposta consensuada i viable, malgrat que, com sabeu, les recomanacions sanitàries decretades per la COVID19 ens obliguen a estar amatents i oberts que hi pugui haver canvis durant aquest mes que queda fins al dia de Sant Jordi”.

Per garantir la seguretat de totes i tots els participants de la festa s’ha reubicat la Diada al parc de Sant Jordi ja que és un espai que garanteix poder complir amb la normativa. S’habilitarà un espai d’entrada i de sortida diferenciat, un aforament limitat de 250 persones simultàniament (que tindran un màxim de 30 minuts per poder estar a l’interior), unes parades més àmplies per poder mantenir la distància i un recorregut marcat per evitar creuar-se amb altres persones.

En aquesta ocasió no serà necessari demanar entrades anticipadament, tot i que l’aforament estarà controlat i caldrà esperar a l’exterior del recinte si en algun moment del dia està complert. L’horari de la jornada serà de les 10:00 h fins a les 20:00 h.

Enguany, s’ha enfocat la jornada centrada al sector professional del llibre i de la rosa. Així doncs, al parc de Sant Jordi podrem trobar les llibreries i les floristeries que normalment participen a la jornada de la plaça del Mercadal i també s’habilitarà un espai a la plaça d’Anton Borrell per a la signatura d’autors locals. Serà al punt d’informació de l’Ajuntament de Reus que, en aquesta ocasió, cedirà també un espai a la Diputació de Tarragona, institució col·laboradora de la festa.

No es contempla, però, la participació de la seixantena d’entitats que posaven parada el dia de Sant Jordi al voltant de la plaça. Tot i així, les entitats podran estar-hi presents, de manera simbòlica al Parc de Sant Jordi aportant la seva activitat en un mural conjunt. Les entitats que vulguin promoure activitats en línia o presencials a les seves seus també ho podran fer sempre seguint les mesures de salut i seguretat. També hi seran presents -tot i que de manera diferent- els elements de cultura popular propis de la diada de Sant Jordi com són el drac o la Víbria

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.