Formació en noves tecnologies dins del Woman Tech del TIC Sud

Una quinzena de noies d’entre 13 i 18 anys han participat al taller per la promoció de la capacitació en ciència i tecnologia dins el programa Woman Tech 2022. La formació, que ha anat a càrrec de la Fundació Esplai, ha permès a les participants treballar un projecte sobre el potencial de la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning al servei de la societat. Les participants, sense experiència prèvia en programació, han treballat amb el llenguatge de programació Python aplicant solucions tècniques a problemàtiques en base als objectius de desenvolupament sostenible. Tot plegat, a partir d’experiències pràctiques en tècniques d’aprenentatge automàtic com el reconeixement d’imatges, síntesi de veu i processament de llenguatge. La formació s’ha desenvolupat al llarg de dos caps de setmana l’AulaTIC de REDESSA Tecno.
Aquesta formació tanca les accions previstes dins el programa Woman Tech 2022, impulsat pel Clúster TIC Catalunya Sud i l’Ajuntament de Reus. Des del mes d’octubre s’han dut a terme també webinars de casos d’èxit de dones professionals amb perfil tecnològic; així com una jornada presencial amb ponències, taula rodona i networking amb professionals destacades del territori dins l’àmbit tecnològic.
Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha destacat la importància del programa Woman Tech per “donar veu a dones professionals del sector i mostrar a les més joves aquests referents propers per trencar estereotips, així com apropar a les aules l’ampli ventall de possibilitats del sector”. En aquest sentit, el Clúster TIC Catalunya Sud té la voluntat de continuar aposant per accions d’aquest tipus i crear els espais necessaris per fer visible la presència de talent femení al sector.
Per la seva banda, Teresa Pallarès, vicepresidenta del Clúster, regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i consellera delegada de REDESSA, ha remarcat que “treballem per impulsar el sector tecnològic al territori.
Tenim molt de talent femení a la Catalunya Sud i la seva partIcipació és clau pel futur creixement de les empreses TIC”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.