Gala del 10è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

El Teatre Fortuny de Reus es prepara per obrir el teló el pròxim dissabte dia 22 d’octubre amb artistes de diferents companyies de dansa de prestigi europees en el que serà la Gala del X Premi Ineternacional de Dansa Roseta Mauri que es va celebrar el mes de març passat i que, per motius relacionats amb la COVID19 es va haver d’aplaçar fins ara a la tardor. La Gala serà doncs aquest pròxim 22 d’octubre a les 20:30h al Teatre Fortuny, i s’inclou també a la programació del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual Cos.

Per celebrar la desena edició del concurs s’han convidat finalistes i premiats del Premi, que actualment ballen en companyies com la Scala de Milà o el Ballet de Zuric.

Fundat el 2002, per iniciativa de la Fundació Privada Teatre Fortuny i la col·laboració del Consorci del Teatre Fortuny, pel Premi Internacional de dansa Roseta Mauri hi han passat 285 concursants, de 21 nacionalitats diferents.

Al llarg de 20 anys el concurs ha donat impuls a la carrera artística de moltes joves ballarines i ballarins, com els artistes convidats a la gala que actualment ballen en companyies prestigioses d’arreu d’Europa. Al Teatre Fortuny actuaran: Antonella Albano i Federico Fresi (Premi del públic de la segona edició – 2004) del Ballet de la Scala de Milà, Aida Badia i Aleix Mañé (Finalista de la primera edició – 2002) de la Companyia Nacional de Dansa, Emma Antrobus i Alexander Jones (Finalista de la segona edició – 2004) del Ballet de Zuric, i Miquel Martínez (Guanyador de la novena edició – 2019) i Julio Morel del Ballet am Rhein.

Com és habitual, també participen a la gala els tres guanyadors de l’edició d’enguany Raúl Izquierdo (Primer Premi), Vasco Yu Belo Prazeres Pereira (Segon Premi), i Pablo Goethals (Tercer Premi). I per la seva banda, els ballarins convidats i les seves parelles de ball ens oferiran peces de repertori neoclàssic de coreògrafs com Christian Spuck. A més també podrem gaudir del talent coreogràfic dels mateixos intèrprets com és el cas d’Aleix Mañé i Miquel Martínez.

Els preus de les entrades oscil·len entre els 30 euros i els 10 euros i es poden adquirir a través dels sistemes habituals del Teatre Fortuny.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.