Gallocanta

fotos de @josepmt
fotos de @josepmt

Ester Borràs Giol

Si us agrada l’observació d’aus, algun cop heu d’anar a la llacuna de Gallocanta, envoltada d’estepes grandioses, situada entre les províncies de Saragossa i Terol.

És la llacuna estepària més gran de la Península Ibèrica.

Tot i estar situada a 1.000 metres d’altitud, l’hivern és un bon moment per visitar aquest espai protegit, per veure-hi i sentir-hi les grues (Grus grus), però també altres ocells característics de les estepes, rapinyaires i diverses aus migratòries, per a les quals la llacuna constitueix un punt de referència important.

No gaire lluny, també hi ha el canó del riu Piedra, on es poden visitar les seves “hoces”, és a dir, les fous, que queden encaixades entre cingles impressionants de tons grisos i ataronjats, on, a banda d’interpretar la geomorfologia del paisatge que us envolta, també s’hi poden observar tot un seguit d’aus, en aquest cas rupícoles, sense oblidar-nos dels rapinyaires.

I ja que sou pels voltants de Gallocanta, es pot aprofitar l’avinentesa per visitar punts d’interès cultural i històric com el castell de Peracense, enfilat a la Sierra Menera, o bé les runes del castell de Santed.

Si voleu gaudir d’aquesta experiència, aquest febrer el GEPEC i Limonium estan organitzant una sortida a Gallocanta.

fotos de @josepmt

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.