Gran Recapte d’Aliments

Gran Recapte d'Aliments

Presentació de la campanya de voluntariat del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

 “Tones de voluntat” 

  • Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, la novena edició del Gran Recapte, necessitarà 25.000 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida els dies 1 i 2 de desembre. 
  • Els voluntaris i les voluntàries es poden registrar de forma molt senzilla al web www.granrecapte.com 
  • Enguany, a Barcelona, encara no es disposa de cap nau on poder classificar els aliments recollits els dies 1 i 2 de desembre, tot i que s’espera solucionar aquest aspecte cabdal per a la logística del Gran Recapte.

 

Barcelona, 20 d’octubre del 2017.

Avui, a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona, s’ha celebrat la roda de premsa de crida al voluntariat per a la novena edició del Gran Recapte, que aquest any té com a lema “Tones de voluntat”. A l’acte hi han intervingut Roser Brutau, vicepresidenta de la Fundació Banc d’Aliments de Barcelona, Joan Vila, president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Sabine Hindersin, coordinadora del Gran Recapte.

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, impulsen una nova edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 1 i 2 desembre. Aquesta campanya massiva de recollida d’aliments bàsics té la intenció de“contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació”, tal cim ha afirmat Lluís Fatjó-Vilas. També ha assenyalat que “els Bancs dels Aliments som eficients en la gestió i distribució d’aliments, però no som res sense la feina dels mitjans que ens ajuden a convocar al voluntariat del Gran Recapte, ni dels milers de voluntaris i voluntàries que el fan possible, tant els dies de recollida com en les tasques de classificació”.

En aquests moment, els Bancs dels Aliments atenen 209.441 persones arreu de Catalunya, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de millers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable. En aquest sentit Fatjó-Vilas ha afirmat que “l’aparent millora de l’economia no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una bona part de ciutadans”.

El Gran Recapte representa el 25% dels aliments que els Bancs dels Aliments i les entitats anualment i segueix sent una acció molt necessària, que aquest any requereix de 25.000 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida a tot Catalunya. Per ser voluntari o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

Pel que fa a la fase de classificació, s’ha informat que enguany no es disposa encara de cap nau on poder classificar els aliments recollits els dies 1 i 2 de desembre, tot i que aviat s’espera solucionar aquest aspecte cabdal per a la logística del Gran Recapte.

Per la seva banda, Sabine Hindersin ha presentat la campanya publicitària d’enguany per ajudar al mitjans de comunicació a difondre la crida al voluntariat i el propòsit del Gran Recapte.

La campanya recolza el lema del Gran Recapte d’enguany, “Tones de voluntat”, i apel·la a la voluntat de la ciutadania a partir de prescriptors que defineixen què és allò que els empeny dia a dia i motiva les seves accions més solidàries i generoses. Persones reconegudes del món de l’esport, del cinema, empresaris o artistes. Però també personatges anònims, com un sabater que ha de treballar cada dia per obrir la seva sabateria, una nena que vol un vestit nou o una poetessa, que abans de poetessa és mare.

I és que tots tenim voluntat, la nostra voluntat, la que ens mou per dins i ens fa superar-nos a nosaltres mateixos. Hi ha tantes voluntats com persones, i totes elles són igual d’importants per fer Gran aquest Recapte.

La campanya, consta d’espots de televisió, gràfiques de premsa i falques de ràdio, i està distribuïda en 2 fases: la crida de voluntaris i la crida a les donacions. El projecte ha estat ideat, realitzat i produït per la plataforma creativa ACME&CO, agència que col·labora de forma habitual donant suport als Bancs dels Aliments amb productes audiovisuals. La direcció creativa és del barceloní Kike Doatis, la producció artística de Juanma Falcón, la fotografia de Juan Manuel Macarro i la direcció d’art del dissenyador Jaume Leis. Les aplicacions gràfiques són del dissenyador Albert Balcells.

Els protagonistes de la campanya són: Anni Espar, waterpolista; Àlex Márquez, pilot; Coco Comin, coreògrafa; David Miret, cap de castellers; Manel Esteller, oncòleg; Gemma Nierga, periodista; Joan Melé, ex banquer; María Leach, poetessa; Paula Bonet, il·lustradora; Santi Balmes, cantant; Santi Millán, actor; Rosa Maria Sardà, actriu; Tortell Poltrona, pallasso; Uma Hinojo, estudiant de primària i Valentí Font, sabater.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.