Guanyadors del Projecte Bartrina

El jurat del Projecte Bartrina. Cultura de Proximitat 2022 ha escollit dues de les nou propostes presentades a la convocatòria d’enguany d’aquesta iniciativa del Consorci del Teatre Bartrina, que conjuntament amb la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus aposta per la producció pròpia, la proximitat i el talent local i del territori.

Les propostes escollides han estat:

– Balades per a Mirolina, que ha obtingut 51 punts. Una proposta escènica de Produccions JuanDesafinado. Es tracta d’una adaptació teatral basada en la novel·la de Pep Macaya, Mirolina, que va ser editada el febrer de 2018. Amb direcció a càrrec de Carles Pitarch, és un musical que utilitza el cant, la dansa contemporània, música en directe i projeccions audiovisuals. La proposta s’estrenarà al Teatre Bartrina el dissabte 1 d’octubre, a les 20 hores.

– La gran pas,  que ha obtingut 45 punts.  De la mà de la Mònica Rincón, dramaturga, directora i coreògrafa, i la Irene Benavent, actriu i ballarina. Es tracta d’una proposta multidisciplinària on es fusiona el teatre de text, la dansa i l’art audiovisual. S’estrenarà al Teatre Bartrina, diumenge 2 d’octubre a les 19h de la tarda.

El Projecte Bartrina

El Projecte Bartrina va néixer a l’estiu 2020, com a iniciativa de reobertura, en plena crisi de la COVID, els confinaments i les restriccions d’aforament, amb la idea de potenciar la cultura de proximitat i el talent local des del Teatre Bartrina i la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, però a la vegada com a iniciativa que feia temps que el Teatre Bartrina volia fer realitat: La producció escènica en nom propi.

Aquesta iniciativa busca companyies vinculades amb la ciutat, qui tinguin propostes escèniques innovadores, inclusives i amb diversitat de disciplines.

Des del consistori es vol continuar apostant per l’autoria local al teatre, la creació i producció des del mateix territori.

Aquesta iniciativa forma part de les línies estratègiques del mateix Consorci del Teatre Bartrina i també per a la Regidoria de Cultura, és línia estratègica del mateix Pla d’Acció Municipal de la ciutat.

El 2020 es van poder veure set produccions amb artistes de Reus. Van ser espectacles multidisciplinaris de petit format, amb durades d’entre 30 i 45 minuts al Teatre Bartrina i als Jardins de la Casa Rull, amb aforaments limitats -variants segons l’evolució de la pandèmia i les característiques de l’espai- i amb preus populars.

El Projecte Bartrina tira endavant i es consolida durant el 2021 i 2022 amb unes bases que regulen la selecció dels treballs escènics i un jurat que valora que s’acompleixin aquestes bases i sobretot la professionalitat, l’originalitat, la integració de diferents disciplines, la innovació, els nous llenguatges, la inclusió social i la viabilitat dels projectes presentats. L’obra ha de ser inèdita, no representada ni ser-ne una versió.

El 2023 i els anys successius es pretén seguir apostant per la producció i per tant, apostant pel Projecte Bartrina i la ciutat de Reus com a espai d’exhibició de propostes de creació de cultura de qualitat de Km 0.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.