Homenatge a la Vellesa de Cambrils, el diumenge 5 de juny

L’Associació d’Antics Alumnes de la Salle i l’Ajuntament de Cambrils recuperen enguany l’Homenatge a la Vellesa, després de dos anys d’aturada obligatòria amb motiu de la pandèmia. La celebració es va haver de cancel·lar els anys 2020 i 2021 a causa de la situació sanitària, seguint les restriccions establertes i tenint en compte que s’adreça a un col·lectiu especialment vulnerable.  

L’Homenatge a la Vellesa és un dels actes més tradicionals i emotius dins els actes del programa de la Fira de Cambrils. La primera edició d’aquesta festa dedicada a les persones grans es va celebrar el 1958 i enguany se es portarà a terme la 63a edició.   

Aquest 2022 s’han convocat a la festa més de 3.000 ancians majors de 75 anys, que han rebut el programa amb un butlleta d’inscripció per apuntar-se a l’esdeveniment. Habitualment la festa reuneix al Pavelló Municipal prop de 800 persones, entre persones homenatjades i acompanyants.   

L’organització compta amb un centenar de voluntaris que s’encarreguen de preparar tota la festa i que serveixen el dinar als homenatjats. La celebració començarà a partir de les 11:30 hores a la plaça de l’Ajuntament, entre el Palau d’Esports i l’Hospital lleuger, amb la benvinguda als homenatjats, i el lliurament d’una flor i fotografia de record. 

Seguidament, les persones participants ja poden accedir amb l’acreditació al Palau d’Esports per l’entrada del carrer Via Augusta. A les 13:15 hores, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el president de l’Associació d’Alumnes de la Salle, Salvador Olivé, faran el parlament d’obertura de l’acte, que comptarà amb la presència de les autoritats locals i el Pubillatge 2022. Finalment, a partir de les 13:30 hores se servirà el dinar a les persones homenatjades.  

Mesures Covid-19 

Tot i haver-se aixecat les restriccions de prevenció de la Covid-19, en aquest acte la mascareta serà d’ús obligat durant els períodes en els que no es consumeixin aliments.  

L’organització ha tingut en compte l’Homenatge a la Vellesa suposa la interacció social de moltes persones vulnerables en un espai tancat, ja que les persones de 60 anys es consideren col·lectiu de risc i que aquest fet és un factor  que afavoreix que la infecció per Covid-19 pugui tenir conseqüències més greus.  

A més, la Resolució SLT/1131/2022 del Departament de Salut de la Generalitat i el Real Decreto 286/2022, pels que es modifica l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, recomana l’ús responsable de la  mascareta en el cas d’entorns tancats d’ús públic on les persones romanen un temps prolongat i no es pot mantenir la distància superior a 1,5 metres. 

També es demana que en el cas de tenir símptomes de la Covid-19 o haver estat en contacte amb alguna persona diagnosticat amb virus, s’avisi a l’organització i no s’assisteixi a l’acte. L’assistència a l’acte és sota la responsabilitat de cada una de les persones dels assistents.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.